Srbsko začalo hrať neskoro, Dáni oslavujú postup z druhého miesta

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Srbsko začalo hrať neskoro, Dáni oslavujú postup z druhého miesta

Aktualizované
Zápas sprevádzali aj futbalové emócie.
Zápas sprevádzali aj futbalové emócie.Profimedia
Futbalisti Dánska remizovali vo svojom poslednom zápase skupiny C so Srbskom bez gólov a do osemfinále európskeho šampionátu postúpili z druhého miesta. Na prvej priečke sa umiestnili Angličania, v ďalšej fáze sa však objavia aj Slovinci, tí skončili tretí.

Dánsko - Srbsko 0:0

Zápas odštartoval vo veľmi opatrnom duchu. Christian Eriksen zo štandardky poslal loptu Hjulmandovi, ktorý stál v ofsajde. Úvodná desaťminútovka veľmi nenadchla. Aktivitou hýril hlavne stredopoliar Manchestru United. Najskôr poslal loptu z rohového kopu do malého vápna, Rajkovič bol pripravený. Dáni následne pridali, Eriksenovu strelu však srbský brankár dokázal vyraziť.

V 24. minúte rozvlnil sieť Wind po štandardnej situácii, arbiter však pre faul zásah neuznal. Dánsko bolo lepším tímom, po polhodine hry Srbov prakticky k ničomu nepustilo. Severania sa snažili niečo vyťažiť z rohových kopov, Rasmus Hojlund to skúšal z hranice vápna, no Rajkovič sa nenechal nachytať. Potom z prvej vyslal strelu Wind, treba však dodať, že veľmi nepresnú.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Statsperform

Záver prvého dejstva priniesol obliehanie srbskej šestnástky. Dáni jasne kontrolovali priebeh a ich súper sa vôbec nepokúšal o ofenzívne výpady. Do prestávky sme presný zásah nevideli. Aj po zmene strán boli lepší Dáni, Hojbjerg sa objavil vo vápne z ničoho nič, zasiahnuť musel Milenkovič.

Zostrih zápasu Dánsko - Srbsko.
TV Markíza

Na pravej strane ukázal svoje umenie Olsen, ktorý vystrelil, no vďaka obetavosti Pavloviča z toho bol len rohový kop. V 55. minúte sa konečne nadýchlo aj Srbsko - Jovič vystrelil a hrací predmet sa od Andersena dostal do brány. Presný zásah však nebol uznaný z dôvodu postavenia mimo hry.

Dáni viedli po hodine hry na strely 6:0 a nestranný divák sa zrejme nudil, pretože druhé dejstvo ponúklo veľmi opatrný obraz. V 72. minúte žiadali Dáni penaltu po páde Dolberga v pokutovom území, ale márne. O zmenu skóre sa v poslednej desaťminútovke snažil kanonier Juventusu Dušan Vlahovič. V súboji si poradil s Christensenom, loptu posunul na Mitroviča, ktorého strela letela tesne vedľa dánskej svätyne.

Konečné poradie v skupine C.
Konečné poradie v skupine C.Flashscore

Oživení Srbi sa na záver snažili presadiť a Dánsko riskovalo, v nadstavenom čase zakončoval Milinkovič-Savič, plné ruky práce mal Kasper Schmeichel. Presný zásah však nepadol a po bezgólovej remíze Anglicka so Slovinskom tak z druhého miesta postúpilo Dánsko, a to na základe kvalifikačného rebríčka. V sobotu o 21:00 nastúpi v osemfinále proti domácemu Nemecku.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!