Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Srbský zväz hrozí odstúpením z Eura, nepáči sa mu pokrik albánskych a chorvátskych fanúšikov

Albánsko a Chorvátsko si v stredu rozdelili body za remízu.
Albánsko a Chorvátsko si v stredu rozdelili body za remízu.AFP
Stredajšie stretnutie Albánskom s Chorvátskom neponúklo len parádny futbalový zážitok plný gólov, ale aj kontroverzné správanie oboch fanúšikovských táborov. Balkánske národy sa však tentoraz nepostavili proti sebe, ale proti spoločnému nepriateľovi a na adresu Srbska sa znieslo niekoľko veľmi urážlivých pokrikov. Srbský futbalový zväz požaduje tvrdé tresty. V prípade, že sa tak nestane, sú Srbi dokonca pripravení zvážiť svoju ďalšiu účasť na ME.

Keď sa balkánske národy stretnú na futbalovom trávniku, zvyčajne dochádza k napätým situáciám, ktoré niekedy prerastú do násilných stretov. V stredu, keď Albánsko remizovalo s Chorvátskom 2:2, sa tak nestalo.

Naopak, mnoho prítomných albánskych a chorvátskych fanúšikov si totiž našlo spoločného nepriateľa. Počas zápasu hlasno skandovali: "Ub*j, ub*j, ub*j Srbina", čo v preklade znamená: "Zab*, zab*, zab* Srba".

Srbský futbalový zväz (FSS) na násilné skandovanie reagoval dôraznou výzvou, aby UEFA potrestala Albánsko aj Chorvátsko. "To, čo sa stalo, je škandalózne a žiadame UEFA, aby fanúšikov sankcionovala, aj keby nás to malo stať ďalšiu účasť na turnaji," uviedol podľa srbských médií Novosti Jovan Šurbatovič, generálny sekretár zväzu.

Šurbatovič sa pri tejto príležitosti sťažuje na trest, ktorý UEFA udelila FSS po prvom kole, keď mu dala dve pokuty v celkovej výške asi 14 500 eur za vhadzovanie predmetov na ihrisko a za "vysielanie provokatívnych správ, ktoré sa na športových podujatiach nehodia" .

"Žiadame UEFA, aby potrestala futbalové zväzy oboch tímov. Nechceme sa toho zúčastniť, ale ak ich UEFA nepotrestá, musíme zvážiť, ako postupovať ďalej," povedal Šurbatovič.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!