EURO 2024: Poľsko myslí na návrat Lewandovského

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stihne sa Lewandowski uzdraviť? Poľsko sleduje zdravotný stav svojej hviezdy

Lewandowski vynechal úvodný zápas Poľska proti Holandsku.
Lewandowski vynechal úvodný zápas Poľska proti Holandsku.Profimedia
Poľsko dúfa, že rekordný strelec Robert Lewandowski (35) bude fit na piatkový súboj skupiny D s Rakúskom na Eure po tom, čo v úvodnom zápase národný tím prehral s Holandskom 1:2.

Lewandowski si v prípravnom priateľskom zápase proti Turecku privodil zranenie stehna a hoci bol proti Holanďanom na lavičke, tréner Michal Probierz sa rozhodol neriskovať. "Dúfam, že (Lewandowski) bude hrať proti Rakúsku, je to pre nás veľmi dôležitý hráč," povedal kouč novinárom po prehre s Holanďanmi.

"Ukázali sme (proti Holandsku), že vieme hrať futbal veľmi dobre, mali sme šance a hráčom som povedal, aby mali hlavy hore, môžeme hrať proti komukoľvek... Všetci hráči veria, že ideme správnym smerom," doplnil.

Rakúšania v prvom zápase proti Francúzsku prehrali o jediný gól vďaka vlastnému zásahu Maxa Wobera a piatkový súboj v Berlíne tak bude pre obe mužstvá kľúčový, ak chcú pomýšľať na postup zo skupiny.

Náhradník Lewandowského Adam Buksa dostal svoj tím do prekvapivého vedenia proti Holanďanom, no vyrovnanie Codyho Gakpa a zásah žolíka Wouta Weghorsta z 83. minúty zabezpečili, že z Hamburgu odišli s prázdnymi rukami.

Keďže Francúzsko čaká v poslednom zápase skupiny na Poliakov a Rakúšania sa stretnú s Holanďanmi, obe strany vedia, že piatkový duel predstavuje ich najlepšiu šancu na dosiahnutie víťazstva, ktoré by ich mohlo poslať do vyraďovacej fázy.

"Bude to rozhodujúci súboj proti Poľsku - kto vyhrá, bude mať všetky šance na postup. Už predtým sme vedeli, že to bude ťažké a že druhý zápas bude tak trochu rozhodujúci," povedal novinárom tréner Rakúska Ralf Rangnick.

Skúsený stratég povedal, že jeho celok nebude proti Poľsku ovplyvnený tým, že proti Francúzsku nazbieral päť žltých kariet. "Tento ďalší duel je príliš dôležitý, takže nebudeme myslieť na karty. Proti Poľsku postavíme na ihrisko najlepšiu a najsilnejšiu základnú jedenástku," povedal Rangnick.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!