Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stojí za nevýrazným útokom Francúzska absencia Pogbu? Mbappé naznačil nedostatky kádra

Spojenie Pogba - Mbappé vždy fungovalo.
Spojenie Pogba - Mbappé vždy fungovalo.Profimedia
Výkony francúzskej futbalovej reprezentácie na Eure zatiaľ zostali hlboko za očakávaniami. Les Bleus nestrelili z hry ani jeden gól a do štvrťfinále im museli pomôcť dva vlastné góly súpera a penalta, ktorú premenil maskovaný Kylian Mbappé (25). Čerstvá posila Realu Madrid sa pred zápasom s Portugalskom vyjadrila k zmenám v zostave v porovnaní s predchádzajúcimi turnajmi, ktoré podľa jeho slov ovplyvnili štýl hry.

Útočné hitparády Francúzska na predchádzajúcich veľkých turnajoch vrátane MS 2018 mali okrem Mbappého ešte jedného spoločného menovateľa. Bol ním Paul Pogba, ktorý vo finále spomínaného šampionátu proti Chorvátsku (4:2) skóroval po boku vtedy 19-ročného zázračného hráča PSG. Podľa Mbappého však sila momentálne suspendovaného stredopoliara spočívala najmä v jeho schopnosti produkovať prenikavé prihrávky z hĺbky poľa, čo dokonale dopĺňalo umenie rýchlonohých hráčov vbiehať za obranu.

"Útočník sa vždy musí prispôsobiť všetkým okolnostiam, spoluhráčom a ich vlastnostiam. Veľa ľudí sa odvoláva na štýl hry, ktorý sme mali, keď som prišiel do reprezentácie. V tom čase sme však mali iných hráčov. V strede ihriska bol napríklad Paul Pogba. Pri ňom skloníte hlavu, rozbehnete sa a viete, že lopta vám pristane pri nohách," pochválil schopnosť bývalého spoluhráča tvoriť hru.

Preview zápasu Portugalsko - Francúzsko.
Flashscore

Treba priznať, že typologicky sa francúzski stredopoliari od Pogbu líšia. Popri neúnavnom N'Golovi Kantém sa zatiaľ najčastejšie objavovali Aurélien Tchouaméni a Adrien Rabiot. Silné stránky všetkých stredopoliarov v zostave spočívajú v osobných súbojoch, defenzívnych činnostiach alebo driblingu. Aj to je dôvod, prečo Les Bleus zatiaľ na Eure strelili len jeden gól, ktorý navyše padol z pokutového kopu.

"Pri útočníkovi musíte analyzovať, aký je to typ futbalistu, a snažiť sa mu vytvoriť čo najlepšie podmienky. S tímom, ktorý mám teraz okolo seba, možno budeme hrať menej z hĺbky, pretože pre spoluhráčov nie je charakteristické vás nachádzať takto dopredu. Rád využívam voľné priestory. Ak sa v zápase s Portugalskom nejaké vyskytnú, vtrhnem do nich a dúfam, že ich využijeme a dáme góly," dodal optimisticky Mbappé.

Najlepší strelec posledných piatich ročníkov Ligue 1 si však nezabudol pozametať pred vlastným prahom. Je si vedomý účinkov únavy zo zdanlivo nekonečnej sezóny, v ktorej odohral už viac ako 60 zápasov za klub a krajinu. "Nemyslím si, že som plne zregeneroval nohy. Aby som bol naozaj stopercentný, výbušný, rýchly, potrebujem dobrú fyzickú prípravu, ktorú získam s klubom budúce leto," uzavrel Mbappé.

Portugalsko - Francúzsko (21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!