Stopercentná penalta. Mám na to aj iné slová, no nebudem ich používať, zúri tréner Škótska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Stopercentná penalta. Mám na to aj iné slová, no nebudem ich používať, zúri tréner Škótska

Clarke nesúhlasil s verdiktom arbitrov.
Clarke nesúhlasil s verdiktom arbitrov.Reuters
Škótsky tréner Steve Clarke (60) mal po prehre s Maďarskom a definitívnom konci na Eure 2024 ťažké srdce na rozhodcov. Podľa kouča bola jeho tímu v druhom polčase odopretá oprávnená penalta, ktorá mohla zmeniť výsledok ich posledného zápasu v skupine A.

Škótsky náhradník Stuart Armstrong bol držaný za stehno maďarským obrancom Willim Orbanom, ale argentínsky rozhodca Facundo Tello v 79. minúte zamietol žiadosť útočníka o odpískanie pokutového kopu. 

Duel, ktorý obe strany potrebovali vyhrať, bol v tom čase vyrovnaný, Maďari si však uchmatli víťazstvo v 10. minúte nadstaveného času, v skupine tak skončili tretí a Škótov poslali domov.

Škótsko - Maďarsko 0:1

"Bola to stopercentná penalta. Niekto mi musí vysvetliť, prečo to tak nebolo. Je to zápas o jednom góle, kopali by sme penaltu a mohol to byť iný večer. Mám na to aj iné slová, no nebudem ich používať. Nechápem, ako sa na to môže VAR pozrieť a povedať, že to nie je faul," povedal očividne podráždený Clarke.

"V európskej súťaži by bolo možno lepšie mať európskeho rozhodcu, ale my sme mali európsky VAR a možno rozhodca nevidel faul jasne na ihrisku, takže na čo je VAR, keď do niečoho takého nevstúpi. Bola to penalta," dodal.

Clarke, ktorý dostal Škótsko na dve po sebe idúce ME, označil zápas za vyrovnaný, keďže oba tímy sa snažili vytvoriť si nejaké šance. Meranie síl sa otvorilo až ku koncu.

"Dali sme do toho všetko, nedá sa nič vyčítať. Bol to veľmi ťažký duel proti dobrému súperovi. Vyrovnaný zápas, ktorý mohol rozhodnúť prvý gól. Dalo sa to povedať už po polhodine hry. Bohužiaľ pre nás, keď sme sa to ku otvorili a snažili sa naháňať víťazstvo, ktoré sme cítili, že potrebujeme na postup do ďalšej fázy," vysvetlil škótsky lodivod.

Zostrih zápasu Škótkso - Maďarsko.
TV Markíza

Klinický zásah Kevina Csobotha zo 100. minúty znamená, že Maďarsko bude v nasledujúcich dňoch čakať na to, či postúpi ako jeden zo štyroch najlepších tímov na tretích miestach skupín. Pre Škótsko pokračuje séria neúspechov na veľkých turnajoch.

"Cítim sa rovnako ako každý, kto je Škót - sklamaný a smutný. To je všetko," uzavrel Clarke.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!