EURO 2024: Tipy a predpovede štvrťfinálovej fázy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tipy a predikcie: Štvrťfinále Eura 2024 v znamení lákavých zápasov

Štvrťfinále ponúkne futbalové lahôdky.
Štvrťfinále ponúkne futbalové lahôdky.Profimedia
S blížiacim sa koncom Eura 2024 začína vzrušenie skutočne narastať, keďže na turnaji ostala v hre len osmička najlepších. Na jednej strane pavúka vzniklo vďaka žrebu niekoľko fenomenálnych štvrťfinálových meraní síl. Pozrite sa teda s nami detailným okom na tieto mimoriadne očakávané merania síl.

Španielsko - Nemecko (piatok, 18:00)

Tento zápas hovorí sám za seba a obe krajiny sú veľkými favoritmi na víťazstvo na turnaji. Očakáva sa, že Španielsko a Nemecko, ktoré vyznávajú filozofiu rýchleho útočného futbalu, predvedú vo štvrťfinále, keď sa stretnú v piatok večer v Stuttgarte, skvelú šou.

Zdalo sa, že Nemecko sa do osemfinále prebojuje so stopercentnou bilanciou v základnej skupine, Švajčiarsko ale mierne nalomilo jeho sebavedomie. Víťazstvo 2:0 nad Dánskom však znamená, že je späť na správnej ceste a bude chcieť vyradiť Španielov pred domácim publikom.

Španielsko získalo v skupinovej fáze plný počet bodov, keď pomerne ľahko vyradilo Chorvátsko, Taliansko a Albánsko. Priaznivý žreb mu postavil do cesty v osemfinále Gruzínsko. Hoci outsider v dueli viedol, La Furia Roja napokon jednoznačne zvíťazila pomerom 4:1.

Španielsko (2.6) proti Nemecku (2.8)  bude bezpochyby technicky najatraktívnejším zápasom doterajšieho priebehu turnaja a nestranní diváci môžu dúfať, že uvidia stretnutie okorenené o góly.

Predikcie:

Španielsko - Nemecko 1:2 (11) 

Jamal Musiala skóruje (4.75) 

Álvaro Morata skóruje (3.2) 

Portugalsko - Francúzsko (piatok, 21:00)

Na tejto strane pavúka sa diváci Eura 2024 dočkajú niekoľkých vynikajúcich zápasov. Vďaka tomu, že všetci favoriti prešli cez osemfinále bez ujmy, boli fanúšikovia odmenení dvomi šlágrami, pričom druhý piatkový zápas obstarajú Portugalsko (3,25) proti Francúzsku (2,25).

Zdá sa, že v prípade Francúzska neexistuje nič medzi, buď sa podieľa na tesných výsledkoch, ako napríklad v skupinových fázach EURO 2024 a rovnako proti Belgicku, alebo na niektorých z najlepších zápasov, akých sme kedy boli svedkami, napríklad finále dvoch posledných majstrovstiev sveta proti Argentíne a Chorvátsku.

Dúfajme, že tento duel bude patriť do druhej kategórie a všetci sa budú tešiť z vyhliadky, že Kylian Mbappé a Cristiano Ronaldo budú stáť na opačných stranách, a to možno naposledy.

Portugalsko napriek svojmu talentu stále nedokáže potvrdiť, že patrí medzi najlepšie tímy na medzinárodnej scéne, a v zápasoch proti Gruzínsku a Slovinsku nedokázalo skórovať. Toto je však jedinečná príležitosť, ako si upevniť svoju autoritu a potenciálne si dodať sebavedomie, ktoré potrebuje na víťazstvo na Eure 2024.

Očakávame, že Francúzsko tento zápas zvládne a dostane sa do ďalšieho semifinále veľkého turnaja, a to len vďaka Mbappému a spoľahlivým defenzívnym výkonom, ktoré doteraz v Nemecku predviedlo.

Predikcie:

Portugalsko - Francúzsko 1:2 (10) 

Kylian Mbappé skóruje (2.75)

Anglicko - Švajčiarsko (sobota, 18:00)

Anglicko (2,2) sa stalo favoritom na víťazstvo na Eure 2024 hneď po skupinovej fáze, keď sa mu podarilo ocitnúť sa na zdanlivo ľahšej strane žrebu. Po výkone hráčov Albionu v osemfinále proti Slovensku však možno bude potrebné tento názor prehodnotiť. 

Navyše, čeliť vo štvrťfinále vo forme hrajúcemu Švajčiarsku (3,75) nebude jednoduché, o to viac po jeho pohodlnom víťazstve nad Talianskom v osemfinále. Švajčiari budú s najväčšou pravdepodobnosťou predstavovať pre obranu Anglicka veľké problémy so svojím plynulým útočným systémom, ktorý diriguje najmä bývalý hráč Arsenalu Granit Xhaka, ten bol doteraz na Eure 2024 skvelý.

Na papieri by sme museli favorizovať Anglicko. Napriek tomu, že sa mu podarilo postúpiť cez osemfinále, boli jeho výkony veľkým sklamaním a ak si hráči nedajú pozor, vo štvrťfinále ich môže Švajčiarsko poslať domov.

Predikcie:

Anglicko - Švajčiarsko 1:1 (6) 

Víťazstvo Anglicka na penalty (8.5) 

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!