Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

TOP 6 talentov, ktoré môžu zažiariť na Eure: Šestnásťročná hviezda Barcelony i motor PSG

Yamal je jedným z najväčších talentov svetového futbalu.
Yamal je jedným z najväčších talentov svetového futbalu.Profimedia
Majstrovstvá Európy sú jednou z najväčších futbalových scén, ktorá priťahuje pozornosť špičkových medzinárodných klubov. Pedri (21), Renato Sanches (26) a Kingsley Coman (27) už v minulosti využili žiaru týchto reflektorov, ale kto bude ďalší? Toto sú najsľubnejší nováčikovia na ME 2024 v Nemecku.

Aleksandar Pavlovič (20)

(Nemecko, Bayern Mníchov, defenzívny stredopoliar)

Tento mladík bol svetlým bodom v sezóne nemeckých rekordérov bez titulu. Svoj marcový debut za nemeckú reprezentáciu po zaradení do nominácie proti Francúzsku a Holandsku zmeškal pre angínu, proti Ukrajine si to však vynahradil, keď odohral záverečných 20 minút.

Mladý stredopoliar bol v centre pozornosti už v semifinále Ligy majstrov. Na majstrovstvách Európy môže rodák z Mníchova urobiť ďalší krok na ceste k tomu, aby sa stal kľúčovým hráčom.

Lamine Yamal (16)

(Španielsko, FC Barcelona, krídelník)

Španielsky reprezentant je v súčasnosti pravdepodobne najväčším talentom svetového futbalu. Od svojho ligového debutu v 15 rokoch odohral už 51 súťažných zápasov ako profesionál a v Barcelone sa etabloval ako kľúčový hráč. Nie je sa teda čo čudovať, že už nejaký čas je porovnávaný s ikonou klubu Lionelom Messim.

Yamal je najmladším strelcom La Ligy a od svojej premiéry drží tento rekord aj v národnom tíme. Majstrovstvá Európy budú pre ešte len 16-ročného hráča prvou príležitosťou predviesť svoje schopnosti na najväčšom pódiu.

Má len 16 rokov, ale už teraz je dôležitým hráčom Barcelony.
Má len 16 rokov, ale už teraz je dôležitým hráčom Barcelony.AFP

Cole Palmer (22)

(Anglicko, Chelsea, ofenzívny stredopoliar)

V anglickej Premier League bol jedným z mála pozitív v biednej sezóne Chelsea. V Manchestri City nedokázal Palmer pod vedením Pepa Guardiolu naplno predviesť svoj potenciál, aj preto sa rozhodol pre zmenu a zamieril do Londýna.

Tam okamžite zapadol a stal sa jedným z najgólovejších stredopoliarov v Európe. Dvadsaťdvaročný hráč bude chcieť prvýkrát zažiariť v drese Three Lions na majstrovstvách Európy, čo vzhľadom na uplynulú sezónu rozhodne nie je nič nereálne. V príprave proti Bosne a Hercegovine navyše strelil svoj prvý gól za Anglicko, keď premenil pokutový kop.

Warren Zaïre-Emery (18)

(Francúzsko, PSG, stredopoliar)

Osemnásťročný hráč je od minulej sezóny neoddeliteľnou súčasťou tímu francúzskeho majstra PSG ako hnacia sila v strede poľa. Zaïre-Emery pri svojom debute v národnom tíme v novembri 2023 strelil svoj prvý gól a teraz chce spôsobiť rozruch na európskom šampionáte v Nemecku.

Zaire-Emery je jedným z najtalentovanejších francúzskych hráčov.
Zaire-Emery je jedným z najtalentovanejších francúzskych hráčov.AFP

António Silva (20)

(Portugalsko, Benfica Lisabon, stredný obranca)

Silva sa počas posledných dvoch ročníkov stal neoddeliteľnou súčasťou základnej jedenástky Benficy Lisabon a dlhodobo je spájaný s poprednými európskymi klubmi vrátane Bayernu Mníchov.

Dôrazný stredný obranca má na konte už deväť štartov za národný tím. Ďalšie dobré výkony na Eure by jemu a Benfice mohli v lete priniesť vítanú finančnú injekciu. Jeho výstupná klauzula činí 100 miliónov eur.

Silva oslavuje gól do siete Sportingu.
Silva oslavuje gól do siete Sportingu.AFP

Bart Verbruggen (21)

(Holandsko, Brighton, brankár)

Tento gólman od minulého leta stráži bránu Brightonu v Premier League. Dvadsaťjedenročný futbalista si urobil meno v Nemecku, kde zažiaril v medzištátnom zápase proti Nagelsmannovmu tímu. Pokiaľ bude Verbruggen pokračovať v skvelých výkonoch aj na ME, bude na najlepšej ceste vydať sa v stopách brankárskej legendy Edwina van der Sara.