Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Toto mužstvo je ambiciózne a chce vyhrať oveľa viac turnajov, hlási de la Fuente po triumfe

Luis de la Fuente sa spoliehal aj na výkon mladého Yamala.
Luis de la Fuente sa spoliehal aj na výkon mladého Yamala.AFP
Tréner Luis de la Fuente (63) sa domnieva, že španielski futbalisti nepatrili pred začiatkom majstrovstiev Európy v Nemecku medzi favoritov. Po finálovom víťazstve 2:1 nad Anglickom však dokráčali k zisku rekordného štvrtého zlata na Eure. Na tlačovej konferencii de la Fuente označil svojich hráčov za najlepších na svete. Skúsený tréner tiež vyhlásil, že chce s tímom ovládnuť aj ďalšie turnaje.

Španielsko - Anglicko 2:1

La Roja vyhrala všetkých sedem zápasov na práve skončenom Eure, pričom strelila najviac gólov zo všetkých tímov (15). V oboch prípadoch ide o nové rekordy majstrovstiev Európy. 

"Nemyslím si, že sme boli favoriti. Chcel som, aby sa môj tím dostal do konkurencieschopnej pozície, čo sa nám podarilo. Chcem, aby sa moji hráči naďalej zlepšovali. Je to úžasná skupina a všetci môžu byť hrdí. Veľmi mi uľahčujú prácu," povedal de la Fuente.

Zostrih zápasu Španielsko - Anglicko.
TV Markíza

Španieli ovládli Euro po 12 rokoch. "Máme radosť, cítim hrdosť na skvelú partiu hráčov. Je načase si to užiť. Podarilo sa nám dosiahnuť niečo, čo bolo veľmi ťažké. Je to deň čistého šťastia a nechceme nič iné, len si ho poriadne užiť," pokračoval de la Fuente. "Čoskoro začneme myslieť na budúcnosť, pretože toto mužstvo je ambiciózne a chce vyhrať oveľa veľa turnajov," doplnil bývalý hráč Sevilly a Bilbaa.

Prvý polčas finále proti Anglicku sa na Olympijskom štadióne v Berlíne skončil bez gólov. Krátko po prestávke otvoril skóre Španiel Nico Williams. Albion vyrovnal zásluhou striedajúceho Colea Palmera, ale v 86. minúte rozhodol iný žolík z lavičky - Mikel Oyarzabal.

"Neustále tvrdím, že máme 26 úžasných hráčov. Ktorýkoľvek z nich môže kedykoľvek hrať. Dokázali to, keď sme urobili zmeny (v zápase s Albánskom). Vždy hrajú na takej úrovni, ktorá sa od nich očakáva. Sú najlepší na svete. Povedal som to už predtým a stojím si za tým. A stále môžeme byť lepší," zakončil de la Fuente.

Livesport Daily #301: Španieli vyhrali zaslúžene, Angličania im vôbec nestíhali, myslí si tréner Brožek
Livesport

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!