Tréner ho na ME dvakrát nechal iba na lavičke, de Ligt to riešil so psychológom a rodinou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tréner ho na ME dvakrát nechal iba na lavičke, de Ligt to riešil so psychológom a rodinou

De Ligt na Euro 204 ešte nenastúpil
De Ligt na Euro 204 ešte nenastúpilAFP
Holandský stredný obranca Matthijs de Ligt (24) neznášal svoje posadenia na lavičku v úvodných dvoch dueloch ME ideálne. Futbalista uviedol, že následne pristúpil k rozhovoru so psychológom.

Holanďania porazili Poľsko 2:1 a s Francúzskom si rozdelili bezgólovú remízu. Stred defenzívy tvorili Stefan de Vrij z Interu Miláno a kapitán národného mužstva Virgil van Dijk. Ďalší obranca De Ligt dúfal, že nastúpi, a pred utorkovým súbojom s Rakúskom povedal, že sa rozprával so psychológom a svojou rodinou.

"Takéto momenty môžu byť ťažké. Tým, že sa o tom porozprávate, sa veci odľahčia a energiu môžete potom vrátiť na ihrisko namiesto toho, aby ste ju premárnili na takéto myšlienky," povedal De Ligt holandským médiám a dodal:

"Vždy trénujem, aby som sa zlepšoval a ani teraz to nie je inak. To, čo však je trochu iné, je pocit po víťazstve. Samozrejme, že ste šťastní aj ako náhradník, ale o niečo menej, ako keby ste sa zúčastnili."

Bek Liverpoolu van Dijk priznal, že po triumfe v otváracom zápase proti Poľsku sa musí zlepšiť a obrana v druhom zápase proti favoritom turnaja Les Bleus obstála na výbornú. De Ligt nastúpil za Holandsko v úvodnom súboji na MS 2022, ale vtedajší tréner Louis van Gaal ho vynechal, keď Holanďania postúpili do štvrťfinále.

"Mal som pocit, že som v dobrej forme. V Bayerne som to ukázal v druhej polovici sezóny. Rád by som v tejto línii pokračoval aj tu, v tomto zmysle je to 'falošný štart' na turnaji," povedal a pokračoval:

"Počas svojej futbalovej kariéry som sa naučil, že začiatok turnaja alebo sezóny je zábavný, ale ide hlavne o koniec. Preto som relatívne pokojný. Mám tiež pocit, že na tomto turnaji sa stane niečo, čo mi umožní byť stále dôležitým. Na to musíte byť pripravení."

Wout Weghorst po tom, ako nastúpil a dal víťazný gól proti Poľsku, povedal, že vidí krásu v tom, že je supernáhranídkom, ale tiež by rád nastúpil v základe: "To, ako sa vydaril prvý zápas, je pekné a človek z toho má radosť. Povedal som to však už na začiatku turnaja - chcete byť v základnej zostave." Holandsku zaručí postup medzi posledných 16 tímov aj remíza s Rakúskom.

Holandsko - Rakúsko (utorok, 18:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!