EURO 2024: Nemôžem uveriť, že ideme domov. Bola to historická šanca, mrzí Rangnicka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tréner Rakúska Rangnick: Nemôžem uveriť, že ideme domov. Bola to historická šanca

Rangnick ostal stáť pred bránami veľkého úspechu.
Rangnick ostal stáť pred bránami veľkého úspechu.Reuters
Veľké sklamanie prežil po utorkovej prehre s Tureckom v osemfinále ME tréner Rakúska Ralf Rangnick (66). Nemec nemohol uveriť tomu, že jeho výber na turnaji skončil. Vyzdvihol tureckého gólmana Merta Günoka (35), ktorého po zákroku v závere nadstavenia prirovnal ku Gordonovi Banksovi, ktorý na MS 1970 vychytal hlavičku legendárneho Pelého.

O víťazstve Turecka rozhodol dvoma gólmi stopér Demiral, ten prvý dal už 57 sekúnd po úvodnom výkope. V 67. minúte znížil striedajúci Gregoritsch. Vyrovnať sa však už Rakúšanom nepodarilo, hoci súpera prestrieľali 21:6.

"Keď prehrávate o dva góly, nie je to ľahké. Tím skúsil všetko. Dali sme kontaktný gól a potom sme mali dostatok času na vyrovnanie. Ak však súpera má v bráne Gordona Banksa, je to ťažké," vyhlásil Rangnick s narážkou na Günoka.

Zostrih zápasu Rakúsko - Turecko.
TV Markíza

Gólman Turecka vynikajúcim zákrokom zastavil cestu lopty do siete po hlavičke Baumgartnera v úplnom závere. "Potrebujete tiež trochu šťastia. Ak by Baumgartnerova hlavička skončila v sieti, mohli sme vyhrať," doplnil Rangnick.

Rakúsko nečakane ovládlo základnú skupinu pred Francúzskom, Holandskom a Poľskom a do osemfinále išlo v pozícii favorita. "Bola to historická šanca na výhru a postup do štvrťfinále, v ktorom by sme hrali s Holandskom. Nemôžem uveriť tomu, že ideme domov. Verili sme, že naša cesta bude pokračovať," povedal niekdajší kouč Hannoveru, Schalke, Lipska alebo Manchestru United.

"Ťažko sa to opisuje, nič vo mne nie je. Cítim sa prázdny. Za pár dní možno uvidíme, že sme odohrali dobrý turnaj, ale teraz nie. Chvíľu to potrvá," uviedol Baumgartner. Turci oplatili Rakúšanom marcovú prehru 1:6 z prípravného zápasu vo Viedni a zamierili medzi posledných osem účastníkov Eura 2024.

Rakúsko - Turecko 1:2

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!