Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trnava vyšle na EURO aj Zeljkoviča. Kek na neho ukázal popri očakávaných ťahúňoch

Zeljkovič (vpravo) má za sebou mimoriadny rok.
Zeljkovič (vpravo) má za sebou mimoriadny rok.Profimedia
Stredopoliar Josip Iličič (36) figuruje v konečnej nominácii slovinskej futbalovej reprezentácie pre ME 2024 v Nemecku. Zloženie kádra v piatok oznámil kormidelník Matjaž Kek (62).

Iličič sa vrátil do národného tímu po vyše dvojročnej prestávke, v utorkovom prípravnom zápase proti Arménsku strelil víťazný gól na 2:1. V kádri sa nachádzajú aj najlepší strelec kvalifikácie Benjamin Šeško z RB Lipsko a brankár Jan Oblak z Atlética Madrid.

Slovenských fanúšikov môže tešiť, že sa v Nemecku predstaví aj defenzívne ladený stredopoliar Adrian Zeljkovič, ktorý v uplynulom ročníku patril k pilierom stredu poľa trnavského Spartaka. Jeho budúcnosť je v malom Ríme čoraz otáznejšia a pozitívne výkony na európskom šampionáte môžu 21-ročnému futbalistovi vyniesť zaujímavý angažmán. Okrem neho si EURO môže zahrať aj jeho klubový spoluhráč stopér Sebastián Kóša, na ktorého ukázal Francesco Calzona.

Slovinci absolvujú záverečnú generálku pre šampionátom v sobotu v Ľubľane proti Bulharsku. Turnaj odštartujú 16. júna zápasom v C-skupine proti Dánsku. Ich ďalší súperi sú Srbi a Angličania. Informovala o tom agentúra Reuters.

Nominácia Slovinska na ME 2024 vo futbale:

Brankári: Jan Oblak (Atlético Madrid), Vid Belec (APOEL), Igor Vekič (Vejle)

Obrancovia: Jure Balkovec (Alanyaspor), Jaka Bijol (Udinese), Miha Blažič (Lech Poznaň), David Brekalo (Orlando City), Vanja Drkušič (Sochi), Erik Janza (Górnik Zabrze), Žan Karničnik (Celje), Petar Stojanovič (Sampdoria)

Stredopoliari: Timi Maks Elsnik (Olimpija Ľubľana), Adam Gnezda-Cerin (Panathinaikos), Jon Gorenc Stankovič (Sturm Graz), Tomi Horvat (Sturm Graz), Josip Iličič (Maribor), Jasmin Kurtič (Sudtirol), Sandi Lovrič (Udinese), Benjamin Verbič (Panathinaikos), Adrian Zeljkovič (Spartak Trnava), Nino Zugelj (Bodo/Glimt)

Útočníci: Žan Celar (Lugano), Jan Mlakar (Pisa), Benjamin Šeško (RB Lipsko), Andraž Šporar (Panathinaikos), Žan Vipotnik (Bordeaux)