Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Anglicko aj Francúzsko s istotou postupu, Česko porazilo Nemecko. Víťazne aj Taliansko

Aktualizované
Česko zatiaľ predvádza na európskom šampionáte mladíkov skvelé výkony.
Česko zatiaľ predvádza na európskom šampionáte mladíkov skvelé výkony.Profimedia
Futbalisti Anglicka vyhrali v druhom zápase na majstrovstvách Európy do 21 rokov proti Izraelu 2:0 a majú istotu postupu. Na druhom mieste skupiny C sa nachádza Česko, ktoré zdolalo favorizované Nemecko.

C-skupina

Česko - Nemecko 2:1 (1:0)

Góly: 34. Sejk, 87. Vitík - 70. Stiller

Českí hráči nadviazali na dobrý výkon zo stretnutia proti Anglicku, kde ťahali za kratší koniec, ale teraz proti ďalšiemu favoritovi išli do vedenia. Kušej ušiel po krídle a na zadnej žrdi našiel Sejka. Ten mal pred sebou už iba prázdnu bránku.

Navyše veľmi dobre zachytal Jaroš, ktorý sa blysol proti priamom kope Stillera či rane Vagnomana. Z dorážky Schade minul. Zaskvel sa aj Atubola na druhej strane, hlavne pri technickej rane Karabca. Valenta zakončoval spred prázdnej časti svätyne tesne vedľa.

Nemecko dokázalo vyrovnať, nakoľko Stiller dostal na hranici pokutového územia až príliš veľa priestoru, takže mal čas namieriť k žrdi. Česi ale tri body získali, keďže v závere lopta po rohu spadla, najlepšie sa zorientoval Vitík a s prispením teču hrací predmet skončil v sieti.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Anglicko - Izrael 2:0 (1:0)

Góly: 15. Gordon, 68. Smith-Rowe

Smith-Rowe dostal loptu do siete už v štvrtej minúte, kvôli ofsajdu jeho zásah neplatil. Hlavička Gordona však bola regulárna, takže Anglicko po štvrťhodine viedlo. Vyrovnať mohol Turgeman, hlavičkoval nepresne a Trafford pokryl veľmi dobrú strelu Azulaya.

Druhá anglická strela medzi tri žrde prišla až v 68. minúte a znova z toho bol gól. Spred pokutového územia presne napriahol Smith-Rowe. Pri oboch zásahoch si asistenciu pripísal Gibbs-White. Archer mohol zvýšiť, samostatný úni mu vychytal Peretz. Albion si zaistil prvé miesto v skupine C.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

D-skupina

Švajčiarsko - Taliansko 2:3 (0:3)

Góly: 47. Imeri, 52. Amdouni - 6. Pirola, 11. Gnonto, 45+4. Parisi

Taliani vstúpili do stretnutia skvele, pretože center Tonaliho z rohu hlavičkoval do siete Pirola a zakrátko síce obrovskú možnosť Gnonta ešte na čiare famózne zlikvidoval Saipi, ale krídelník z dorážky uspel. Navyše v nadstavenom čase Parisi využil nedorozumenie v zadných radoch a zvýšil už na rozdiel troch gólov.

Zdalo sa, že Taliansko má tri body vo vrecku, prišiel ale výborný úvod do druhého dejstva v podaní Švajčiarska. Imeri z diaľky parádne namieril pod brvno, Amdouni sa uvoľnil, ľavačkou prekonal Carnesecchiho. Scalviniho hlavičku na čiare úžasne zastavil Saipi.

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Nórsko - Francúzsko 0:1 (0:0)

Góly: 57. Olise

Francúzsko má po dvoch kolách istý postup, pretože získalo plný počet šiestich bodov. Poradilo si aj s Nórskom. O jediný gól sa postaral Olise, ktorý si na zadnej žrdi našiel center Adliho. Ten istý hráč mohol pridať aj druhý zásah, zoči-voči Klaessonovi neuspel. Gólman sa blysol i v závere pri možnosti Gouiriho. Nóri sú po prehre bez bodu a už majú len teoretickú šancu na postup.