Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čechom ušlo štvrťfinále v posledných minútach. Švajčiarom naň stačili tri body

Aktualizované
Českí reprezentanti sa so šampionátom lúčia.
Českí reprezentanti sa so šampionátom lúčia.Profimedia
Futbalisti Anglicka a Izraela postúpili zo základnej A-skupiny do štvrťfinále MS hráčov do 21 rokov. Angličania si v stredajšom zápase poradili s Nemeckom a s plným počtom bodov a skóre 6:0 ovládli skupinu. Na druhom mieste sa umiestnili hráči Izraela, ktorí v priamom súboji o postup zdolali Česko.

C-skupina

Anglicko - Nemecko 2:0 (2:0)

Angličania aj v záverečnom súboji skupiny potvrdili svoju formu. Ani rovesníci z Nemecka sa proti ním strelecky nedokázali presadiť. Albion tak postupuje s plným počtom bodov do vyraďovacích bojov, kde nastúpia proti Portugalsku. Nemci na turnaji končia už v skupine.

Štatistika súboja
Štatistika súbojaOpta by Stats Perform

Izrael - Česko 1:0 (0:0)

Český tím nezískal v treťom dueli potrebný bod, keď podľahol Izraelu 0:1. Omri Gandelman strelil v 82. minúte vôbec prvý gól Izraela v skupine. Krajina z Blízkeho východu tak zaznamenala svoj tretí úspech v krátkom čase. Pred tromi týždňami získala bronz na majstrovstvách sveta do 20 rokov a vlani striebro na majstrovstvách Európy do 19 rokov. Najbližšie si zahrá s domácim Gruzínskom.

Česko si veľa šancí nevypracovalo
Česko si veľa šancí nevypracovaloOpta by Stats Perform

D-skupina

Taliansko - Nórsko 0:1

"Azzurri" mali najmä v prvom polčase optickú prevahu, ale pre viacero nepresností vo finálnej fáze na čele s Wilfriedom Gnontom gól nedali. Navyše ich aktivita postupom času upadala, čo Nóri využili na strelenie gólu. Postaral sa oň Erik Botheim. Zásah kamaráta Erlinga Haalanda však nestačil a Nórsko sa s turnajom napriek víťazstvu rozlúčili. To platilo aj pre tím z Apeninského polostrova, keďže Švajčiarsko postúpilo do štvrťfinále spolu s Francúzskom.

Taliani svoju aktivitu v gól nepretavili
Taliani svoju aktivitu v gól nepretaviliOpta by Stats Perform

Švajčiarsko - Francúzsko 1:4

"Les Bleus" po zmene strán predviedli gólovú šou. Najprv rozhodol Bradley Barcola a potom jeho spoluhráči z Lyonu Rayan Cherki a Maxence Caqueret spečatili prvé miesto galského kohúta. Z postupu sa však tešili aj Švajčiari, keďže ich najlepšia bilancia v minitabuľke znamenala, že na zabezpečenie si miesta vo štvrťfinále im stačilo najhoršie celkové skóre a len tri body.

Štatistika duelu
Štatistika dueluOpta by Stats Perform