Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gruzínsko zostáva na ME do 21 rokov neporazené, postupuje aj Portugalsko

Aktualizované
Belgicko vyrovnalo proti Portugalsku, ale nakoniec podľahlo 1:2 a skončilo v skupine A posledné.
Belgicko vyrovnalo proti Portugalsku, ale nakoniec podľahlo 1:2 a skončilo v skupine A posledné.AFP
EURO U21 má ďalších dvoch štvrťfinalistov. K Španielsku a Ukrajine, ktoré si postup zo skupiny B zabezpečili už po prvých dvoch zápasoch, sa pridali Gruzínsko a Portugalsko.

Holandsko - Gruzínsko 1:1

Gruzínci mohli vďaka remíze pred vlastnými fanúšikmi osláviť nečakaný postup medzi osem najlepších tímov. "Oranjes" boli od úvodných minút strelecky aktívnejší, ale z ich prevahy v úvode prvého polčasu padli len dva góly.

Trest za neefektivitu prišiel pre obhajcov bronzových medailí v 42. minúte, keď skóroval Zuriko Davitašvili. Reprezentantom krajiny tulipánov sa podarilo ešte do prestávky vyrovnať zásluhou Kennetha Taylora, ale na postup to nestačilo.

Hodnotenie hráčov
Hodnotenie hráčovFlashscore

Portugalsko - Belgicko 2:1

Portugalsko môže naďalej pomýšľať na druhé finále malého EURA v rade. Turbulentný vývoj zápasu i celej skupiny znamenal, že všetky štyri tímy boli na postupových miestach. Päť minút pred koncom ich obsadilo Belgicko vďaka gólu Yorbeho Vertessena zo 65. minúty.

Napínavý záver zápasu v Tbilisi však priniesol penaltu pre Juhoeurópanov, ktorú Tiago Dantas premenil a zabezpečil, že práve Portugalci doplnia Gruzíncov medzi najlepšou osmičkou.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Chorvátsko - Rumunsko 0:0

V zápase tímov, ktorým už o nič nešlo, bol najbližšie ku gólu Chorvát Gabriel Vidovič, ale kmeňový hráč Bayernu Mníchov trafil len hornú žrď.

"Trikolóra" si v dueli vytvorila aj šance, ale ich radosť niekoľkokrát zmaril výborne chytajúci Ivor Pandur. Oba tímy ukončili svoje neúspešné majstrovstvá s nulou na konte strelených gólov.

Známky aktérov duelu.
Známky aktérov duelu.Flashscore

Španielsko - Ukrajina 2:2

Strelci gólov.
Strelci gólov.Flashscore