Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kríza nemeckého futbalu? Nie je to o tréneroch, nemáme kvalitných hráčov, tvrdí zväz

Mladíci z Nemecka získali v skupine iba bod.
Mladíci z Nemecka získali v skupine iba bod.Profimedia
Nemecký futbal sa spamätáva z ďalšej ťažkej rany. Reprezentácia do 21 rokov nevyhrala na ME ani jeden zápas a skončila už v skupinovej fáze. Mladíci tak napodobnili neúspech A-tímu, ktorý sa na majstrovstvách sveta dvakrát po sebe nekvalifikoval do vyraďovacích bojov. V tradičnej futbalovej krajine sa nahlas hovorí o kríze.

Na reprezentačnej úrovni majú v súčasnosti Nemci ďaleko od vrcholu. Mizerné výsledky seniorov sú evidentné a teraz zlyhal aj výber U21. Menej známe je však to, že tím U19 sa už štyrikrát za sebou nedokázal kvalifikovať na majstrovstvá Európy. Nedávny titul v kategórii U17 tak vyzerá ako náhoda.

V Nemecku sa už rozpráva o ďalších krokoch. Zdá sa však, že tréner Antonio di Salvo po fiasku na "malom EURE" o prácu nepríde. "O trénerovi sa diskutovať nebude, už pred turnajom sme Tonimu vyjadrili dôveru, pretože vidíme, ako pracuje," vysvetlil športový riaditeľ národných tímov Joti Chatzialexiou v rozhovore pre rešpektovaný futbalový magazín Kicker.

Problém sa hľadá inde. "Musíme si čo najskôr sadnúť a pracovať na určitých otázkach v pracovaní s mládežou. Stále je potrebné urobiť veľa práce, aby sme nestratili kontakt so špičkovými svetovými tímami," povedal Chatzialexiou.

Konečná tabuľka skupiny C
Konečná tabuľka skupiny CFlashscore

Nejde však len o mládežnícke výbery. Nemecko bude budúci rok hostiť európsky šampionát a obavy o úspech národného tímu na domácom turnaji sú čoraz častejšie.

"Nationalelf" zaknihovali v troch po sebe idúcich zápasoch proti Ukrajine (3:3), Poľsku (0:1) a Kolumbii (0:2) iba jednu remízu, čím predĺžili sériu bez víťazstva na štyri zápasy. V marci prehrali aj s Belgickom (2:3) v ďalšom prípravnom zápase.

"Rok pred ME sa zdá, že tréner a tím sú úplne stratení," napísal Kicker v komentári. A aj v tomto prípade vedenie federácie trénera obhajuje. Rudi Völler, bývalý kanonier a dnes športový riaditeľ zväzu, vidí problém najmä v kvalite hráčov.

"Videli sme tu niekoľko futbalistov, ktorých v septembri už neuvidíme. Snažili sa zo všetkých síl, ale o to nejde. Je to jednoducho otázka kvality," povedal Völler, ktorý nastúpil do funkcie v januári.

Posledné duely nemeckého A-tímu
Posledné duely nemeckého A-tímuFlashscore