Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Španielsko nedalo šancu Ukrajine, vo finále ME U21 narazí na Anglicko

Aktualizované
Anglicko na podujatí stále neinkasovalo ani jeden gól.
Anglicko na podujatí stále neinkasovalo ani jeden gól.Profimedia
Futbalisti Anglicka vyhrali prvé semifinále na majstrovstvách Európy do 21 rokov a postúpili do sobotného finále, kde ich čaká Španielsko. To si v stredu poradilo s Ukrajinou hladko 5:1.

Izrael - Anglicko 0:3 (0:1)

Góly: 42. Gibbs-White, 63. Palmer, 90. Archer

Anglicko ako favorit od začiatku potvrdzovalo svoju dominanciu. Šanca Gordona ostala nevyužitá. Následne síce "Albion" získal pokutový kop, no ten Gibbs-White zahodil, vôbec netrafil bránu. Opora tímu si to vynahradila tesne pred prestávkou, keď jej na hlavu loptu presne centroval Palmer.

Spomínaný krídelník hral výborne a sám aj skóroval. Po hodine hry jeho zásah pre ofsajdové postavenie neplatil, avšak systém VAR zmenil rozhodnutie, takže Angličania viedli o dva zásahy. Hladký postup do finále potvrdil v závere Archer. Brankár Trafford ani v piatom zápase na šampionáte neinkasoval gól.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Španielsko - Ukrajina 5:1 (2:1)

Góly: 17. Ruiz, 24. Sancet, 54. Blanco, 68. Oroz, 78. Gómez - 13. Bondarenko

Aj druhý favorit bez problémov postúpil do finále. Ukrajina síce zásluhou Bondarenka otvorila skóre, ale potom to bol španielsky koncert. Ešte do prestávky otočili výsledok kapitán Ruiz so Sancetom. Po zmene strán sa spred šestnástky trafil Blanco a po góle striedajúceho Oroza bolo rozhodnuté.

Debakel pečatil krásnou ranou do rohu bránky Gómez. Španielsko tak postúpilo a o titul si zahrá v sobotu proti Anglicku, pričom pôjde o súboj dvoch stále neporazených mužstiev. "La Furia Roja" môže získať svoj historický šiesty titul, momentálne sa o päť delí s Talianskom, Albion tretí.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore