Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

UEFA mení pravidlá Zlatej kopačky, oslavovať môže aj Schranz

Schranz by sa ešte mohol stať jedným z víťazov Zlatej kopačky.
Schranz by sa ešte mohol stať jedným z víťazov Zlatej kopačky.Profimedia
Dva dni pred finále majstrovstiev Európy zmenila UEFA pravidlá pre Zlatú kopačku. Ak sa kapitán Anglicka Harry Kane (30) alebo Španiel Dani Olmo (26) nepresadia a zostanú na troch góloch, ocenenie pre najlepšieho strelca majstrovstiev Európy si rozdelí šesť futbalistov, medzi ktorými bude aj Slovák Ivan Schranz (30).

Ak by sa prestížna trofej udeľovala podľa rovnakých pravidiel o tri roky skôr, mohol ju popri Cristianovi Ronaldovi získať aj český útočník Patrik Schick. Vtedy však rozhodovali asistencie.

Harry Kane, Dani Olmo, Cody Gakpo, Georges MikautadzeJamal Musiala a Ivan Schranz. To je zoznam hráčov, ktorí môžu získať Zlatú kopačku pre najlepšieho strelca ME 2024 pred finále Eura.

UEFA už nebude brať do úvahy asistencie. Táto zmena oproti predchádzajúcemu turnaju, keď bol za víťaza vyhlásený portugalský útočník Ronaldo, výrazne pomáha kapitánovi Anglicka Kaneovi, keďže jeho priamy konkurent Olmo nazbieral pred posledným zápasom turnaja o dve gólové asistencie viac.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!