Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ukázali sme odolnosť a charakter. Prišli sme vyhrať celé EURO, hlási Southgate

Southgate oslavuje cenný postup do finále ME.
Southgate oslavuje cenný postup do finále ME.Reuters
Anglicko v semifinálovom zápase Eura 2024 zvíťazilo nad Holandskom. Tréner reprezentácie Albionu Gareth Southgate (53) tvrdí, že triumf ukázal charakter a odolnosť mužstva, ktoré je pripravené urobiť aj posledný krok a zdvihnúť nad hlavu prvú veľkú trofej za takmer 60 rokov.

Náhradník Ollie Watkins sa stal šťastným žolíkom, keď v súboji s Holandskom skóroval v 91. minúte a Anglicko poslal do druhého finále majstrovstiev Európy v rade. Výkon postupujúceho výberu mal byť dôraznou odpoveďou na kritiku, ktorá sa na jeho stranu zniesla za predchádzajúce vystúpenia.

"Všetci chceme byť milovaní, však? Keď robíte niečo pre svoju krajinu, ste hrdý Angličan a čítate len kritiku, je to ťažké. Možnosť oslavovať druhé finále je veľmi výnimočná. Dopriali sme ľuďom niekoľko úžasných večerov, jedny z najlepších za posledných 50 rokov," uviedol Southgate.

Zostrih zápasu Holandsko - Anglicko.
TV Markíza

Reprezentačný kormidelník, ktorý prevzal anglický tím v roku 2016, ho doviedol minimálne do štvrťfinále na posledných štyroch veľkých turnajoch, čo sa Albionu podarilo ako jedinému celku z Európy. Vo finále ME v roku 2021 prehral s Talianskom na penalty, teraz má šancu dosiahnuť lepší výsledok proti Španielsku v nedeľňajšom predstavení v Berlíne.

"Ukazuje to modernejší spôsob Anglicka, ale aj odolnosť a charakter tímu. Ollie Watkins to trénoval každý deň. Pripravoval sa na svoju chvíľu bez ohľadu na to, ako bol frustrovaný. Hráči si navzájom kryli chrbát, veľmi dobre sa spojili a tento zápas toho bol príkladom," pokračoval Southgate a dodal, že jeho výber sa poučil z play-off duelov od MS 2018, keď v semifinále prehral s Chorvátskom.

"Do vyraďovacích zápasov ideme pokojnejší. Na to, že sme dokázali doviesť tím do prvého finále mimo domoviny, som nesmierne hrdý," narážal na to, že Angličania vyhrali MS 1966 na vlastnej pôde a aj finále predchádzajúceho Eura odohrali vo Wembley.

Angličania sa radujú z postupu do boja o európsky titul.
Angličania sa radujú z postupu do boja o európsky titul.TASR

Teraz sa stretnú s náročným oponentom v podobe vo forme hrajúceho Španielska, ktoré v Nemecku vyhralo všetky zápasy. "Budeme im musieť najprv zobrať loptu. Nie je to také jednoduché, ako keby sme ju mali my a donútili by sme ich behať. Musíme byť výnimoční s loptou aj bez nej. Boli najlepším tímom," tvrdil kouč o súperovi.

"Začíname ukazovať svoju lepšiu verziu. Vo finále sme s tým, čo sme ukazovali do tejto chvíle. Máme rovnaké šance ako oni. Prišli sme sem, aby sme to celé vyhrali. Je to ťažká úloha, ale stále sme tu a bojujeme," uzavrel.

Holandsko - Anglicko 1:2

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!