EURO 2024: Ukázali sme potrebnú úroveň, nesmieme z nej klesnúť, hlási Koeman

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ukázali sme potrebnú úroveň, nesmieme klesnúť, hlási Koeman po postupe do štvrťfinále ME

Holanďania zamierili medzi najlepšiu osmičku Eura.
Holanďania zamierili medzi najlepšiu osmičku Eura.Reuters
Podľa trénera Ronalda Koemana (61) si Holandsko musí udržať výkonnostnú úroveň, ktorú predviedlo pri víťazstve nad Rumunskom v osemfinále Eura 2024. Pre kouča je splnenie tejto podmienky základom na zisk prípadného titulu majstrov Európy.

Góly Gakpa a náhradníka Malena, ktorý skóroval dvakrát, spečatili víťazstvo v zápase. Holanďania od začiatku dominovali a mohli pridať aj ďalšie zásahy. Bolo to badateľné zlepšenie od nevýrazného výkonu zo skupinového duelu s Rakúskom, keď prehrali 2:3.

"Niekedy je ťažké povedať, prečo v jednom zápase hráte zle a v ďalšom sa môžete dostať na vysokú úroveň. Od začiatku sme boli ostrí, to rozhodlo. Možno jedným z kritických bodov je, že nám trvalo príliš dlho, kým sme strelili druhý gól," povedal Koeman novinárom.

Lodivod verí, že kľúčom k víťazstvu bol ich útok z oboch krídel a výborný výkon Xaviho Simonsa v strede poľa. Holandsko čaká vo štvrťfinále súboj s Tureckom

Zostrih zápasu Rumunsko - Holandsko.
TV Markíza

Ak sa chcú zverenci Koemana dostať do finále, ktoré sa uskutoční 14. júla v Berlíne, nesmú dovoliť, aby ich výkonnostná úroveň opäť klesla. "Výsledok je vždy najdôležitejší, ale sme Holanďania - musíme hrať dobre a ofenzívne. Vieme o tom," vravel Koeman o očakávaniach fanúšikov a dodal:

"Celý výkon bol vynikajúci, to je to, čo musíme robiť, aby sme na tomto turnaji pokračovali. Toto je potrebná úroveň, ak z nej klesneme, do finále sa nedostaneme." Ešte ako hráč bol terajší tréner pri jedinom zisku trofeje na Eure v roku 1988 v Západnom Nemecku.

Koeman povedal, že je ťažké porovnávať tímy z rôznych období, pretože hra sa zmenila: "V tomto mužstve máme veľký talent, ale musíte niečo vyhrať, potom môžu ľudia začať porovnávať s rokom 1988. Teraz je to však ťažšie, futbal sa zmenil, je fyzickejší, musíte byť rýchli a technicky dobrí."

Oranjes tak teraz majú čas na regeneráciu a prípravu, štvrťfinálový stret s Turkami ich čaká v sobotu 6. júna o 21:00 v Berlíne.

Rumunsko - Holandsko 0:3

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!