Ukázali sme srdce a veľkú disciplínu. Zaslúžili sme si vyhrať, tvrdí kouč Portugalska

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ukázali sme srdce a veľkú disciplínu. Zaslúžili sme si vyhrať, tvrdí kouč Portugalska

Portugalčania oslavujú víťazný gól proti Česku.
Portugalčania oslavujú víťazný gól proti Česku.Reuters
Portugalsko v utorok vo svojom úvodnom zápase na Eure 2024 vyhralo nad Českom vďaka gólu z nadstaveného času. Tréner Roberto Martínez (50) bol plný chvály na disciplínu svojich zverencov, priaznivcom poďakoval za skvelú atmosféru.

Česi aj napriek nepriaznivému vývoju zápasu šli do vedenia, keď sa v 62. minúte krásnou strelou presadil Provod. Portugalsko si však zachovalo chladnú hlavu a po vlastnom góle Hranáča a zásahu striedajúceho Conceiçãa v nadstavenom čase dokázalo z duelu skupiny F vyťažiť všetky tri body.

"Ukázali sme srdce, ale aj veľkú disciplínu. Kontrolovali sme hru a nedovolili sme Česku využiť gól, ktorý dalo, to je najdôležitejšie," povedal Martínez novinárom a pokračoval:

"Preukázali sme neuveriteľnú hodnotu a silu všetkých 23 hráčov i brankárov, ktorí sú tu. Musím poďakovať našim fanúšikom, atmosféra, ktorú vytvorili, nám pomohla vyhrať tento zápas."

Zostrih zápasu Portugalsko - Česko.
TV Markíza

Portugalčania v dvoch z piatich tohtoročných priateľských zápasoch prehrali, ale proti Čechom, keď išlo naozaj o veľa, našli spôsob, ako si uchmatnúť víťazstvo, a to aj vďaka mužovi zápasu Vitinhovi"Bol veľmi dôležitým hráčom počas všetkých priateľských duelov, na ihrisku aj mimo neho. Máme veľmi súťaživý tím a je dôležité mať futbalistov ako Vitinha, ktorí nám pomôžu kontrolovať hru," vravel lodivod Portugalska.

Útočník Porta Conceição prišiel z lavičky v 90. minúte a o necelé dve naplno využil chybu v obrane Čechov a strhol triumf na stranu svojho tímu. "Francisco je dokonalým príkladom toho, že si tu zaslúži byť. Ukázal, že je pripravený pomôcť mužstvu. Je veľmi prirodzeným hráčom, má nos na nebezpečenstvo," uviedol kormidelník o strelcovi rozhodujúceho zásahu.

Portugalsko dominovalo v držaní lopty i počte vytvorených šancí, a hoci ich húževnatí Česi takmer zaskočili, Martínez mal pre svoj káder len slová chvály. "Bolo to pre nás ťažké, ale zaslúžili sme si vyhrať a pre reprezentačného trénera je úžasné mať taký odolný a odhodlaný tím," dodal.

Portugalsko - Česko 2:1

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!