Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ukrajinci prišli o lídra defenzívy, Ronaldo s jubilejným gólom za Portugalsko

Aktualizované
Ronaldo opäť úradoval.
Ronaldo opäť úradoval.Profimedia
Ukrajinskí futbalisti zdolali v utorkovom prípravnom zápase výber Moldavska 4:0. Zápas sa hral v Kišiňove a pre zverencov Serhija Rebrova (50) to bola generálka na šampionát v Nemecku. Úspešný večer prežil Cristiano Ronaldo (39).

Moldavsko - Ukrajina 0:4

Do listiny strelcov sa na strane víťazov zapísali v prvom polčase Roman Jaremčuk a Viktor Cygaňkov, ďalšie góly pridali v druhej 45-minútovke Artem Dovbyk a 21-ročný talent Šachtaru Georgij Sudakov. Ukrajinci budú 21. júna v Düsseldorfe druhým súperom Slovenska na ME.

Mrzieť ich však môže zranenie tradičnej opory ich defenzívy Vitalija Mykolenka, ktorý musel striedať už po polhodine hry po nebezpečnom sklze súpera. Ukrajinskí hráči zaznamenali pred Eurom prvé víťazstvo v príprave, keďže predtým podľahli Poľsku (1:3) a remizovali s Nemeckom (0:0).

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Portugalsko - Írsko 3:0

Portugalsko zdolalo v poslednom prípravnom zápase pred ME Írsko rozdielom triedy. Strelecky sa najskôr presadil João Félix a po ňom dvakrát Cristiano Ronaldo, ktorý tak má na konte už 130 reprezentačných gólov. Od hetriku ho navyše delili milimetre, pretože z priameho kopu orazítkoval tyč.

Domáci dali zabudnúť na nevýrazné výsledky v príprave. Hoci kvalifikáciou prešli ako nôž maslom, pred Eurom prehrali dva z troch duelov. Loptu zo siete lovili dokonca šesťkrát, ale v celom kvalifikačnom cykle inkasovali len dva góly. Čisté konto proti Írsku tak padlo mužstvu vhod.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal