Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Únik informácií od Francúzov? Tréner musel držať plány v tajnosti, tvrdí Rabiot

Rabiot by sa mal vrátiť do základnej zostavy Francúzska.
Rabiot by sa mal vrátiť do základnej zostavy Francúzska.Reuters
Francúzsky stredopoliar Adrien Rabiot (29) povedal, že tréner Didier Deschamps (55) bol nútený držať svoje taktické plány v tajnosti. Malo sa tak diať dokonca aj pred vlastnými hráčmi, pretože interné informácie pred zápasmi na majstrovstvách Európy unikali von.

Deschamps údajne zmenil zostavu aj taktický prístup len niekoľko hodín pred štvrťfinálovým duelom s Portugalskom, mužstvu oznámil základnú zostavu až v autobuse cestou na štadión. Športový denník L'Equipe odhalil, že trénerovo predzápasové plánovanie a zvyčajný spôsob informovania hráčov sa počas turnaja niekoľkokrát zmenili, Rabiot to potvrdil.

"Je to možno viac v súvislosti s utajovaním vecí pred vami ako v súvislosti s nami," povedal novinárom na tlačovej konferencii pred utorkovým semifinále so Španielskom a pokračoval:

"Pre trénera je ťažké, keď sa snaží realizovať svoju stratégiu, pretože informácie unikajú skôr, ako sa tréning sotva skončí. Nie je príjemné vidieť, že keď ste na niečom naozaj tvrdo pracovali, tak na konci tréningu sa to už dozvedeli médiá."

Preview zápasu Španielsko - Francúzsko.
Flashscore

"Je to škoda pre nás a aj pre vás, pretože keď to unikne, dáva to súperom tipy na veci, na ktorých sa snažíme pracovať. Snažíme sa držať si to v rukáve až do poslednej minúty, až do výkopu," dodal stredopoliar Juventusu.

"Tréner sa snaží zamaskovať stopy. Pracoval s nami na rôznych formáciách. Ale aj keď na poslednú chvíľu zmení rozostavenie, presne vieme, čo musíme robiť. Ak ste futbalista na vysokej úrovni, vždy musíte mať schopnosť prispôsobiť sa," vysvetlil.

Deschamps so svojimi hráčmi počas krátkej pauzy v dueli s Portugalskom.
Deschamps so svojimi hráčmi počas krátkej pauzy v dueli s Portugalskom.Reuters

Rabiot, ktorý by sa mal vrátiť do zostavy po tom, ako bol suspendovaný na štvrťfinálový zápas, naznačil, že Španielsko bude v utorok vystavené väčšiemu tlaku, než akému muselo čeliť predtým začiatkom ME.

"Jednoznačne tvrdíme, že sú tímom, ktorý hrá najlepšie, keď má loptu. Sú kompletným mužstvom, ale my sme sebavedomí, vieme, čo máme robiť. Oni sa potrebujú hýbať, súperi ich doposiaľ nechali hrať až priveľa. Uvidíme, ako zahrajú, pretože tímy často menia svoju hru, keď čelia Francúzsku," uzavrel Rabiot.

Španielsko - Francúzsko (utorok, 21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!