Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Užil si oslavy Španielska a mieri na operáciu. Bilbau bude dlhšie chýbať brankár Simón

Simón si dá nútenú pauzu.
Simón si dá nútenú pauzu.Profimedia
Unai Simón (27) pomohol Španielom k zisku titulu majstrov Európy, užil si oslavy s fanúšikmi a čo nevidieť zamieri do nemocnice. Baskický brankár Athleticu Bilbao sa podrobí dlhodobo plánovanej operácii zápästia, po ktorej bude nasledovať veľmi dlhá liečba.

Simón so zranením odchytal väčšinu sezóny a pri výkone práce ho to nelimitovalo ani na ceste Španielska na ME, problém však bolo treba vyriešiť a chirurgický zákrok je naplánovaný na štvrtok. Nasledovať bude dlhý pokoj, podľa španielskej tlače si gólman nezachytá tri až štyri mesiace.

"Stav zápästia sme sledovali počas celej sezóny a ide o zranenie, ktoré si vyžiada dlhú liečbu. Obvykle s predstihom nezverejňujeme dobu absencie, ale pôjde o obdobie niekoľko mesiacov. Dobu rekonvalescencie presne určiť nemôžem, nezáleží len na nás, ale aj na chirurgovi, ktorý zákrok vykoná" informoval šéf zdravotného tímu baskického klubu Josean Lekue.

Simón odchytal na Eure šesť zo siedmich duelov.
Simón odchytal na Eure šesť zo siedmich duelov.TASR

Athletic vlani vyhral Španielsky pohár, v tabuľke najvyššej súťaže obsadil piatu priečku a môže sa tešiť na Európsku ligu. Simón o väčšinu jesenných zápasov príde, jeho strata bude pre celok z Bilbaa o to citeľnejšia, že mimo hry je aj tímová dvojka Julen Agirrezabala, ten si poranil chrbát a nemusel by stihnúť začiatok sezóny.