Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V predĺžení mal toho dosť, nechal sa vystriedať. Najdôležitejší je postup, vraví Mbappé

Kylian Mbappé proti Portugalčanovi Cancelovi.
Kylian Mbappé proti Portugalčanovi Cancelovi.Profimedia
Hviezdny Kylian Mbappé (25) nie je po zlomenine nosa úplne fit, ale jeho Francúzsko postúpilo do semifinále majstrovstiev Európy v Nemecku. Kapitán Les Bleus povedal, že už počas predĺženia piatkového štvrťfinále proti Portugalsku sa cítil unavený, a preto požiadal o striedanie. V postupovej eufórii sa nechcel príliš zaoberať skutočnosťou, že tím na turnaji stále nestrelil gól z hry. Tentoraz po bezgólovom priebehu uspel až v penaltovom rozstrele 5:3.

Portugalsko - Francúzsko 0:1 po pen.

Ostro sledovaný súboj dvoch superhviezd mal trochu nečakaný záver. Kým kapitán Portugalska Cristiano Ronaldo vydržal až do konca a v prvej sérii sa nepomýlil, o generáciu mladší Mbappé sledoval rozstrel v bunde a držal palce spoluhráčom. Úspešne, Francúzsko sa môže tešiť na semifinále proti Španielsku.

Zostrih zápasu Portugalsko - Francúzsko.
TV Markíza

Dvadsaťpäťročný útočník požiadal trénera Didiera Deschampsa o striedanie počas predĺženia. "Na konci riadneho hracieho času sme sa rozprávali s trénerom a povedali si, že to ešte skúsime. V polčase predĺženia som mu povedal, že sa na to už necítim, bol som príliš unavený. Preto ma vystriedal," citovala Mbappého agentúra AFP. V priebehu duelu ho navyše prudko zasiahla lopta do masky chrániacej zlomený nos.

"Najdôležitejšie je, že sme vyhrali," zdôraznil kapitán tímu s úsmevom, hoci opäť neskóroval. "Vždy som si pred každou súťažou hovoril, aby moje góly išli stranou. Ľudia si mysleli, že je to vtip, ale teraz sme tu. Na šampionáte som strelil len jeden zásah, no sme v semifinále a som veľmi šťastný. Samozrejme, dúfam, že v semifinále pomôžem mužstvu," dodal.

Mbappé proti Portugalsku v číslach.
Mbappé proti Portugalsku v číslach.Opta by StatsPerform/Profimedia

Úradujúci vicemajstri sveta prešli na úsporný režim. Hoci inkasovali iba raz z pokutového kopu, na šampionáte ešte nestrelili gól z hry. Mbappé premenil jednu penaltu, zatiaľ čo zvyšné dva góly si súperi dali sami.

"Nechcem vám hovoriť nezmysly. V šatni, keď sme oslavovali postup, sme príliš nerozmýšľali nad tým, že sme nedali gól. Je isté, že zajtra sa budeme naďalej trochu viac zaoberať otázkou produktivity, pričom si chceme zachovať túto pevnosť defenzívy. V piatok večer sme však v eufórii," nadviazal kapitán.

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

"Sme naozaj šťastní, je veľmi ťažké dostať sa medzi záverečnú štvoricu tímov. Sme tam, budeme sa snažiť zregenerovať a postupne sa pripravovať na zápas so Španielskom," uzavrel Mbappé. Semifinále je na programe v utorok o 21:00. 

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!