Veľmi sa mi uľavilo, vyhlásil Mbappé po prestupe do Realu a poďakoval Pérezovi za dôveru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Veľmi sa mi uľavilo, vyhlásil Mbappé po prestupe do Realu a poďakoval Pérezovi za dôveru

Kylian Mbappé na utorkovej tlačovej konferencii.
Kylian Mbappé na utorkovej tlačovej konferencii.AFP
Kylian Mbappé (25) po prestupe do Realu Madrid v utorok prvýkrát odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred priateľským zápasom francúzskej reprezentácie proti Luxembursku. Hviezdny útočník hovoril o novom pôsobisku, ale predovšetkým chcel odpovedať na otázky týkajúce sa národného tímu.

O prestupe do Realu Madrid

"Hráčom Realu Madrid budem minimálne nasledujúcich päť rokov, je to splnený sen. Veľmi sa mi uľavilo a som nadšený, že som sa pripojil k najlepšiemu klubu na svete. Chcel by som sa poďakovať Florentinovi Pérezovi, ktorý vo mňa vždy veril. Je to skvelý deň plný emócií. Ako kapitán francúzskeho tímu mám však aj zodpovednosť. Preto teraz nebudem odpovedať na iné otázky ako tie, ktoré sa týkajú národného tímu."

O aktuálnej forme

"Som veľmi spokojný. Na konci sezóny som hral oveľa menej, ale tak to chodí, musíte sa prispôsobiť a prekonať ťažkosti. Snažím sa dostať späť do formy a pripraviť sa na to, aby som na Eure hral čo najlepšie. Šťastný človek bude hrať lepšie ako nešťastný."

O Eure

"Je to náročná turnaj, pre mňa osobne zložitejší ako majstrovstvá sveta. Je to preto, že všetky tímy sa navzájom dobre poznajú. Z taktického hľadiska je to podobný druh futbalu a už od skupinovej fázy je to veľmi ťažké. Ide o turnaj, ktorý Francúzsko nevyhralo už 24 rokov, čo je dlhá doba. Musíte sa pripraviť a byť v čo najlepšej forme."

Livesport Daily #270: EURO Špeciál. Aký bol ME 2004, spomína Karel Poborský
Livesport

Porovnanie trénerov Enriqueho a Deschampsa

"Sú úplne odlišní. Zároveň sú to dvaja veľmi dobrí tréneri, ktorí mi pomohli. Obaja sú šampióni. S Luisom Enriquem je to všetko o držaní lopty a kontrole. Má rád, keď nastúpite a viete, čo máte robiť. S Deschampsom máte voľnosť, pokiaľ ide o útok, môžete sa pohybovať dopredu bez lopty. To mi umožňuje získavať veľa skúseností a zlepšovať sa každý deň. Na klubovej úrovni máte čas rozvíjať svoju hru a nájsť sa. V národnom tíme je na rozvoj vlastného štýlu menej času."

O skúsenostiach v národnom drese

"V roku 2018 som sa nepoučil. Prišiel som a hneď som vyhral. Keď vyhráte, nepoučíte sa. Na Eure som potom dostal facku. Tam som sa toho veľa naučil. Myslím, že mi to dobre poslúžilo na majstrovstvách sveta. Povedal by som, že práve v roku 2021 som sa naučil najviac. V roku 2022 som sa tiež učil, hrať na MS vás vždy obohatí. Teraz budeme hrať EURO. Som v takom pomstychtivom rozpoložení. Stále mám čo dokazovať. Je to vzrušujúce a je to výzva."

O situácii v PSG

"V PSG som nebol nešťastný. To by bolo pľuvnutie do tváre všetkým, ktorí ma bránili. Vždy som bol šťastný. Boli však určité veci, pre ktoré som nebol spokojný. Hráč môjho postavenia to nemôže dať najavo, bol som lídrom. Je ťažké sa udržať, keď nie ste spokojný. Snažil som sa byť čo najpozitívnejší. Pomáhalo mi veľa ľudí. Bol by som trochu za hajzla, keby som prišiel, napľul na klub a povedal, že som bol nešťastný."

Štatistiky Mbappého počas pôsobenia v PSG.
Štatistiky Mbappého počas pôsobenia v PSG.Flashscore