EURO 2024: Verí, že jeho čas príde. Camavinga z vysedávania na lavičke nadšený nie je

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Verí, že jeho čas príde. Camavinga z vysedávania na lavičke nadšený nie je

Eduardo Camavinga odohral na turnaji zatiaľ len 48 minút.
Eduardo Camavinga odohral na turnaji zatiaľ len 48 minút.Reuters
Francúzsky stredopoliar Eduardo Camavinga (21) priznal, že nebolo ľahké zmieriť sa s úlohou náhradníka na práve prebiehajúcom európskom šampionáte v Nemecku. Futbalista bol dôležitou súčasťou majstrovskej jazdy Realu Madrid v Lige majstrov, teraz však leští lavičku.

Na Eure 2024 zatiaľ odohral len 48 minút, pričom v skupinových zápasoch proti Rakúsku a Poľsku sa objavil len na okamih. "Nie je to pre mňa pozitívne. To, že toho veľa neodohrám, ma neteší," povedal Camavinga na sobotňajšej tlačovej konferencii.

"Viem však, že jedného dňa môj čas príde. Musíte byť pripravení, tak ako na majstrovstvách sveta, keď ma tréner požiadal, aby som nastúpil vo finále."

Preview zápasu Francúzsko - Belgicko.
Flashscore

"Už počas tréningu musíte byť v pozore. Pred zápasmi robím to isté, počúvam hudbu, rozcvičujem sa. Ak mám v poriadku hlavu, nohy ma budú nasledovať. Turnaj sa nehrá s 11 hráčmi. Najdôležitejšie je byť sústredený až do konca," nestráca optimizmus.

Favorizované Francúzsko, ktoré prekvapujúco nevyhralo skupinu, sa v pondelok o 18:00 stretne s Belgickom, v drese ktorého nastúpi v pondelkovom osemfinálovom súboji v Düsseldorfe Camavingov bývalý spoluhráč Jérémy Doku. "Hral som s ním v Rennes. Je ťažké proti nemu brániť, ide o výbušeného a agresívneho hráča," nechal sa počuť.

Chýba však brankár Realu Madrid Thibaut Courtois, ktorý sa vlani pohádal s belgickým trénerom Domenicom Tedescom.

"To, že nehrá, je pre nás dobré. Belgicko je skvelý (futbalový) národ s kvalitnými hráčmi. Skupinová fáza je pre nich minulosťou, rovnako ako pre nás, a myslím si, že psychicky budú Belgičania silnejší. Stále je to tím, ktorý nás môže kedykoľvek prekvapiť," tvrdí Francúz.

Bilancia Camavingu z posledných sezón.
Bilancia Camavingu z posledných sezón.Flashscore

Očakáva sa, že Camavinga zostane na lavičke, aj v tom prípade, že sa tréner Francúzska Didier Deschamps rozhodne urobiť zmeny. Vo finále majstrovstiev sveta nastúpil tento hráč na poste ľavého obrancu a v sobotu sa ho pýtali, či to nebude musieť zopakovať aj na Eure.

"Stále ma to nebaví, to sa nezmenilo. Som však tímový hráč. Ak budem musieť opäť hrať na poste krajného obrancu, tak budem. Je to však pozícia, ktorú nemám rád," odpovedal novinárom.

Francúzsko - Belgicko (18:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!