EURO 2024: De Roon si v drese Holandska nezahrá

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Víťaz Európskej ligy si na ME nezahrá. De Roona vyradilo zranenie z Talianskeho pohára

Marten de Roon ako súčasť Holandska na MS 2022.
Marten de Roon ako súčasť Holandska na MS 2022.Reuters
Marten de Roon (33) si EURO 2024 v drese Holandska nezahrá. Stredopoliar Atalanty bol z kádra vyradený pre zranenie z finálového súboja Talianskeho pohára proti Juventusu. Následne sa nepredstavil ani v boji o titul v Európskej lige.

Dlhoročný hráč Atalanty sa zranil pred dvoma týždňami vo finále Coppa Italia, ktoré jeho klub prehral s turínskym oponentom. Ide o bližšie nešpecifikované svalové zranenie a na majstrovstvá Európy v Nemecku tak nebude fit.

V stredu 22. mája ho spoluhráči potešili historickým triumfom vo finále Európskej ligy v Dubline. Celok z Bergama si poradil s Bayerom Leverkusen a nemeckému majstrovi ukončil impozantnú sériu 51 zápasov bez prehry.

"Neviem si predstaviť, že by som vo svojej kariére alebo v živote zažil týždeň, ktorý by mal toľko vzostupov a pádov. Prehral som Coppa Italia, nemohol som hrať finále, vyhral som Európsku ligu," napísal De Roon na sociálnej sieti X.

"V tom poslednom euforickom stave som strávil veľa času s lekárskym personálom - ukázalo sa, že nemôžem hrať na Eure. Prekonám to, budem sledovať mužstvo a svojich priateľov ako fanúšik, ale zatiaľ je to veľmi ťažký deň," dodal.

De Roon má na svojom konte 42 reprezentačných štartov za Holandsko, štartoval aj na posledných ME a takisto aj na majstrovstvách sveta v Katare. Holandský tréner Ronald Koeman oznámi konečný výber pre EURO 2024 v stredu 29. mája.

Po zranení De Roona tvorí predbežný výber 29 hráčov, pričom by mali vypadnúť ešte traja. Mužstvo sa v pondelok zišlo na prvom tréningu. V rámci prípravy na turnaj v Nemecku odohrajú Holanďania na budúci týždeň prípravné zápasy proti Kanade a Islandu.

Najbližší zápasový program Holandska.
Najbližší zápasový program Holandska.Flashscore