Výborný výsledok, ale na Eure takýto výkon nemusí stačiť, vraví Calzona

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výborný výsledok, ale na Eure takýto výkon nemusí stačiť, vraví Calzona

Slovenskí futbalisti zmietli v Trnave Wales 4:0.
Slovenskí futbalisti zmietli v Trnave Wales 4:0.TASR
Slovenskí futbalisti zvládli domácu generálku v Trnave s Walesom, ktorý zdolali 4:0. Víťazný zásah vsietil v závere prvého dejstva navrátilec po zranení Kucka. Po zmene strán navýšil vedenie dvojgólový Boženík a rezultát pečatil striedajúci Bénes. Napriek jasnému triumfu sa tréner Francesco Calzona (55) v hodnotení pred mikrofónom Sport TV vyjadril, že s mužstvom musia naďalej pokračovať v tvrdej práci, pretože na Eure takýto výkon nemusí stačiť.

Slovensko - Wales 4:0

Do zostavy sa vrátili po zranení Juraj Kucka, Ivan Schranz i Dávid Hancko. Tréner Calzona dal priestor prakticky tomu najlepšiemu, čo má k dispozícii. Na ihrisku tak bolo od úvodných sekúnd jedno mužstvo. Hostia sa k lopte dostávali sporadicky. V prvom dejstve boli futbalisti spod Tatier efektívni, keď zužitkovali v závere jednu z dvoch striel do priestoru brány.

"Myslím, že sme začali dobre. Aktívne sme sa snažili hrať našu hru počas celého duelu. Nejaké ľahké straty či chyby tam boli, ale zlepšujeme sa každým zápasom. Výsledok 4:0 je krásny, najmä v poslednom súboji pred domácimi fanúšikmi," uviedol v mixzóne kapitán Milan Škriniar.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Eufóriu z jasného víťazstva krotil šéf slovenskej lavičky. "Odohrali sme dobrý zápas s výborným výsledkom, ale na Eure to nebude stačiť. Musíme sa stále zlepšovať, byť pripravení. Vieme, akí súperi nás čakajú. Potrebujeme pokračovať v práci, aby sme dosiahli naše ciele. Budeme stáť proti veľmi silným tímom. Dnes sme proti jednému hrali, kvalifikácia mu ušla iba tesne," nadviazal tréner Francesco Calzona.

Oproti prvému vystúpeniu so San Marínom urobil 55-ročný Talian v základnej zostave viacero zmien. Príležitosť na hrote útoku dostal Róbert Boženík, ktorý sa blysol dvomi zásahmi. 

"Som za Roba spokojný. Robí veľmi veľa pre mužstvo. Zaslúži si dôveru. Je to obrovský profesionál a dnes sa mu to vrátilo," pochválil svojho útočníka. 

Po zranení sa presadil a o víťazný zásah postaral Kucka.
Po zranení sa presadil a o víťazný zásah postaral Kucka.TASR

"Samozrejme, výhra nám dodá sebadôveru, ale určite to nebude stačiť na mužstvá, ktoré nás čakajú na Eure. Musíme tvrdo pracovať, do úmoru, pretože nás nečaká nič ľahké," zopakoval na záver Calzona. 

Slováci sa do dejiska vypravia v utorok a podvečer v Nemecku absolvujú úvodnú tréningovú jednotku. Európsky šampionát otvoria stretnutím s favoritom skupiny E Belgickom (17. jún, 18:00).

Slovensko zmietlo Wales a na EURO cestuje s víťaznou náladou