Vychytaný Ronaldo? Chlácholiť sa tým nebudem. Prvý polčas bol zlý, vraví brankár Staněk

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vychytaný Ronaldo? Chlácholiť sa tým nebudem. Prvý polčas bol zlý, vraví brankár Staněk

Staněk si odkrútil premiéru na ME.
Staněk si odkrútil premiéru na ME.Profimedia
Brankár českej futbalovej reprezentácie Jindřich Staněk (28) sa po prehre s Portugalčanmi na ME v Nemecku nechcel chlácholiť tým, že vychytal niekoľko šancí hviezdneho útočníka Cristiana Ronalda (29). Zastal sa stopéra Robina Hranáča (24), ktorý sa nešťastne podpísal pod oba inkasované góly národného tímu. Staněk v rozhovore s novinármi priznal, že s výkonom mužstva nebol úplne spokojný. Vie však, že sa zlepší.

Ronaldo si vytvoril viacero šancí, ale Staňka v zápase neprekonal. "Je to legenda. Nesmie vás pohltiť, že hráte proti nemu. Musíte chytať tak ako normálne. Je to najlepší hráč na svete, jeden z najlepších, čo kedy hrali. Pekné, ale výsledok to neprinieslo. Chlácholiť sa tým nebudem," povedal Staněk.

Čechov poslal do vedenia v 62. minúte úspešnou strelou Lukáš Provod. "Oslavoval som, ale vedel som, že to bude ešte väčšie peklo. Zapumpoval som si, potom som sa trochu nadýchol a zase sa vrátil do koncentrácie, pretože som vedel, čo nás čaká," uviedol 28-ročný hráč Slavie, do ktorej prestúpil v januári z Plzne.

Portugalčania vyrovnali po vlastnom góle Hranáča. Rovnakému hráčovi potom v nadstavení prekĺzla lopta medzi nohami k zakončujúcemu Franciscovu Conceiçãovi. "Keď sa pozrieme na priebeh zápasu, šancí mali oveľa viac na to, aby strelili krajšie góly. Hovorili sme si, že musíme dobiehať každú strelu. 'Hrany' dobiehal skvele, ale bohužiaľ sme boli tak blízko seba, že to dopadlo takto. Aj druhý gól bol nešťastný, na druhej strane bol z tlaku, ktorý Portugalci mali," vyhlásil Staněk.

S Hranáčom sa pozná z Plzne. "Vidím jeho progres za túto sezónu. Klobúk dole pred ním. Dnes to tak vzniklo, že z toho boli nešťastné góly. Nedával by som mu však vôbec nič za vinu. Bola to snaha pomôcť, chcel som pomôcť v situácii (pri prvom góle). Bohužiaľ, zrazili sme sa tam, ešte ma trochu kopol do hlavy," mrzelo niekdajšieho brankára Evertonu či Českých Budějovíc.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Statsperform

Na výkon svojho mužstva bol gólman kritický. "Prvá polovica bola od nás zlá, to sme všetci vedeli, povedali sme si to v kabíne. Druhá bola trošku lepšia. V prvom polčase to bolo ľahké čakanie na smrť. Zápas ukázal, že máme na čom pracovať, že sa musíme zlepšiť v ďalších dvoch dueloch. Viem, že sa zlepšíme,“ podotkol Staněk.

Myslí si, že Česi majú na čom stavať. "Viem, že asi bude kritika na náš tím, ale na druhej strane vieme, že kvalita tam je. Je to mladé, dravé mužstvo. Všetci, čo sú tu, urobia všetko pre to, aby sme zápasy výsledkovo zvládli," myslí si rodák zo Strakoníc.

Zostrih zápasu Portugalsko - Česko.
TV Markíza

Verí, že skúsenosť proti Portugalcom jeho mužstvu pomôže. "Pre niektorých hráčov to bol ohromný zápas, pre mňa tiež, EURO som nikdy predtým nehral. Musíme si z toho vziať to pozitívne. Videli sme, že hoci bránením, mohli sme uhrať nejaký výsledok aj proti týmto fantastickým hráčom. Nebudeme si nič nahovárať, kvalita je u nich väčšia. Tímovosť tam však bola. To je základ na to, aby sme v ďalších dvoch zápasoch mohli dosiahnuť úspech,“ povedal Staněk.

Na stretnutie v Lipsku dorazilo 38 421 divákov. "Ľudia boli neuveriteľní. Sám som tu mal celú rodinu, takže ohromný zážitok pre nich aj pre mňa," vyhlásil.

Portugalsko - Česko 2:1

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!