Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výhra, ktorá dodá sebavedomie, vraví Modrič. Potrebná skúška, hodnotil Martínez

Luka Modrič premenil pokutový kop v prvej polovici prvého dejstva.
Luka Modrič premenil pokutový kop v prvej polovici prvého dejstva.Profimedia
Futbalisti Chorvátska zakončili prípravu na ME 2024 víťazstvom na ihrisku Portugalska 2:1, ktoré im podľa kapitána Luku Modriča (38) dodá sebavedomie pred súbojmi v silne obsadenej B-skupine. V nej sa postupne stretnú so Španielskom, Albánskom a Talianskom a podľa lídra tímu sa chcú prezentovať podobným spôsobom ako v sobotňajšom zápase na lisabonskom predmestí Oeiras.

Portugalsko - Chorvátsko 1:2

Trénera portugalskej reprezentácie Roberta Martíneza prehra nepotešila, no zároveň ju ani nepreceňoval. Bola iba druhou v trinástom jeho zápase. V generálke na šampionát nechal na lavičke Cristiana Ronalda, do hry nezasiahol ani ďalší veterán Pepe. V herne vyrovnanom stretnutí viedli hostia od 8. minúty, keď Modrič skóroval z penalty a dosiahol 25. reprezentačný gól. Diogo Jota síce krátko po prestávke vyrovnal, no Ante Budimir hlavičkou v 56. minúte vrátil Chorvátom tesný náskok.

"Vždy chceme zvíťaziť, je to najlepší dôkaz herného rastu. Ale aj v tomto zápase boli pozitíva, hoci sme v ňom neuspeli. Víťazstvo proti Chorvátsku by nás nerobilo dostatočne dobrými na to, aby sme vyhrali turnaj a zároveň prehra neznamená, že sa nekvalifikujeme do osemfinále," uviedol Martínez.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Portugalci uspeli vo všetkých kvalifikačných stretnutiach "slovenskej" J-skupiny, po nich prehrali so Slovinskom i Chorvátskom. "Takýto súboj je o príprave. Teraz sme silnejší než pred ním. Bola to pre nás skúška, ktorú sme potrebovali," konštatoval Martínez.

Pre Modriča, ale aj pre Ronalda, pôjde, pravdepodobne, o posledný veľký medzinárodný turnaj. Keďže portugalský útočník do hry nezasiahol, nedošlo ku konfrontácii bývalých spoluhráčov z Realu Madrid, no tí sa po stretnutí priateľsky pozdravili počas podávania rúk. Ronaldo už má v zbierke úspechov titul z ME (2016), Modrič by ho rád dosiahol práve v Nemecku.

"Očakávania sú veľké, máme veľmi dobrý tím. Vnímame nadšenie aj veľkú túžbu po úspechu. Výhra nad Portugalskom nám dodá sebavedomie," poznamenal Modrič pre portugalskú televíziu. Portugalci uzavrú prípravné obdobie v utorňajšom strete proti Írsku, následne sa predstavia v F-skupine s Českom, Tureckom a Gruzínskom.