EURO 2024: Vyrovnanie v závere? Moment, ktorý ešte môže byť rozhodujúci, tvrdí Füllkrug

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vyrovnanie v závere? Skvelý moment, ktorý ešte môže byť rozhodujúci, tvrdí Füllkrug

Füllkrug spasil Nemecko na úplnom konci súboja so Švajčiarmi.
Füllkrug spasil Nemecko na úplnom konci súboja so Švajčiarmi.TASR
Futbalisti Nemecka splnili na domácich ME papierové predpoklady a vyhrali základnú skupinu A. V nedeľňajšom stretnutí vo Frankfurte so Švajčiarmi dosiahli remízu a so siedmimi bodmi skončili na prvom mieste. Nerozhodný výsledok zariadil v nadstavenom čase striedajúci Niclas Füllkrug (31), ktorý sa presadil hlavou. Švajčiari skončili s dvojbodovou stratou na druhej priečke, ale rovnako postúpili do vyraďovacích bojov.

Nemci mali už pred súbojom istú účasť vo vyraďovačke, ale tréner Nagelsmann napriek tomu neurobil žiadnu zmenu v porovnaní s predchádzajúcimi dvoma víťaznými zápasmi so Škótskom (5:1) a Maďarskom (2:0). Domáci sa dlho nevedeli presadiť cez obranu súpera, ale svoj tlak vystupňovali v druhom polčase a streleckú prevahu (18:4) nakoniec potvrdili gólom až v samotnom závere. 

"Je to pre nás ako tím skvelý moment, ktorý môže byť rozhodujúci. Myslím si, že na turnaji sme už ukázali, čoho sme schopní," uviedol strelec vyrovnávajúceho gólu. Füllkruga pochválil aj kouč: "Opäť strelil gól. Je pre nás veľmi dôležitý a sme radi, že máme takého hráča, ktorého môžeme nasadiť z lavičky."

Švajčiarsko - Nemecko 1:1

Nationalelf vyhrali skupinu na ME šiestykrát v histórii a rovnako šiestykrát neokúsili v základnej fáze chuť prehry. "Nakoniec je to zaslúžený bod. Samozrejme, na konci riskujete a môžete z kontry inkasovať. Zaslúžili sme si však vyrovnať. Švajčiarsko bolo skvelým súperom, bol to zaujímavý zápas. Takticky sme si počínali dobre," skonštatoval Nagelsmann.

Zostrih zápasu Švajčiarsko - Nemecko.
TV Markíza

"Síce sme inkasovali, no potom sme chceli vyrovnať, aby sme vyhrali skupinu. Z toho, že sa nám to podarilo dosiahnuť, môžeme ťažiť v ďalších zápasoch. Samozrejme, že by sme chceli vždy vyhrať 3:0. Myslím si však, že potrebujete aj takéto zápasy. Môže nás to povzbudiť. Bolo to veľmi dobré pre morálku mužstva," povedal kapitán Ilkay Gündogan.

Brankár Manuel Neuer si pripísal už svoj 18. štart na ME, čím prekonal brankársky rekord niekdajšieho talianskeho reprezentanta Gianluigiho Buffona na európskych šampionátoch. Neuer nastúpil vo všetkých dueloch Nemcov na štyroch ME od roku 2012.

Zároveň sa počtom zápasov na ME vyrovnal v národnom historickom rebríčku bývalému stredopoliarovi Bastianovi Schweinsteigerovi. Pre Neuera to bol 122. duel v reprezentácii, dostal sa práve pred Schweinsteigera (121) a osamostatnil sa v tejto štatistike na piatom mieste. Lídrom je Lothar Matthäus (150). Domáci nastúpia v osemfinále v sobotu 29. júna o 21:00 na Vestfálskom štadióne v Dortmunde proti druhému tímu skupiny C.

Nemci však v stretnutí nemôžu rátať pre kartový trest so stopérom Tahom. "Máme dostatok kvality, aby sme to vykompenzovali," povedal Nagelsmann. Otázny je aj zdravotný stav druhého stredového obrancu Rüdigera. "Antonio má problémy so stehnom. Dúfam, že to nie je nič vážne," dodal kormidelník.

Konečná tabuľka skupiny A.
Konečná tabuľka skupiny A.Flashscore

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!