Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vytrápili sme sa, ale hráči ukázali srdce, tešil sa z obratu proti Turecku Koeman

Koeman oslavuje holandský postup.
Koeman oslavuje holandský postup.Reuters
Tréner Ronald Koeman (61) uviedol, že Holandsko, ktoré vo štvrťfinále Eura porazilo Turecko 2:1, ukázalo odvahu a vášeň, na čo môže byť hrdé.

Holandsko - Turecko 2:1

Často opatrný Koeman reagoval, že to bol odkaz výkonu jeho zverencov, ktorým potrebovali umlčať kritikov. Tí pritom spochybňovali ich úsilie a odhodlanie.

"Vytrápili sme sa, ale na takomto turnaji nie je ľahké nič. Hráči dali do toho všetko, ukázali veľké srdce. Bol to naozaj emotívny zápas," povedal Koeman na tlačovej konferencii.

"Niekedy nás kritizujú za to, že v porovnaní s inými národmi nehráme srdcom. A hráči ho teraz ukázali po tom, čo prehrávali 0:1 a predviedli výborný druhý polčas."

Zostrih zápasu Holandsko - Turecko.
TV Markíza

Holandsko sa do semifinále Eura dostalo prvýkrát po 20 rokoch. Na posledný európsky šampionát, ktorý hostilo Nemecko, má príjemné spomienky, keďže ich triumf vo finále v roku 1988 zostáva ich jediným úspechom na veľkom turnaji.

Koeman, obranca vo víťaznom tíme z roku 1988 plnom individuálnych talentov ako Ruud Gullit a Marco van Basten, dodal, že silnou stránkou jeho tímu je šírka kádra.

"Myslím si, že pre celý národ je to niečo výnimočné. Sme malý národ a sme v semifinále s Anglickom, Francúzskom a Španielskom. Sme naozaj hrdí na to, že sme dostali príležitosť hrať v stredu o miesto vo finále. Anglicko má dobrých hráčov, ale my tiež. Hráme v Dortmunde, na jednom z najkrajších štadiónov, bližšie k Holandsku, možno aj to vytvorí rozdiel," uzavrel Koeman.

Holandsko - Anglicko (streda, 21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!