Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Yakin odmietol ponuky klubov, tréner ostáva pri kormidle reprezentácie Švajčiarska

Švajčiarsko si nového kouča hľadať nemusí.
Švajčiarsko si nového kouča hľadať nemusí.Profimedia
Na lavičke švajčiarskej reprezentácie bude rozkazy aj naďalej rozdávať Murat Yakin (49). Kormidelníkovi sa končí zmluva a do svojich služieb ho lákalo hneď niekoľko klubov, s vedením tamojšieho zväzu sa však dohodol na predĺžení spolupráce.

Dĺžka nového kontraktu zatiaľ nebola oznámená, rovnako ani ďalšie podrobnosti. K podpisu dôjde v pondelok, keď Yakin sadne pred novinárov na tlačovej konferencii.

Rodák z Bazileja za národný tím Švajčiarska v minulosti odohral 49 stretnutí, trénerského kormidla sa ujal pred troma rokmi, keď nahradil Vladimira Petkovića. S reprezentáciou prešiel do osemfinále majstrovstiev sveta 2022 a ďalší úspech dosiahol nedávno na európskom šampionáte v Nemecku, na ktorom Švajčiari siahali po senzačnej účasti v semifinále.

Štvrťfinále je pre Helvétov najväčším úspechom v dejinách kontinentálnych podujatí. Do rovnakej fázy turnaja sa dostali aj na domácom svetovom šampionáte v roku 1954. Pravou rukou Yakina bude aj naďalej Giorgio Contini, na novom kontrakte sa dohodol aj asistent.