Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zápal mandlí a sen o Eure sa rozplynul. Pavloviča nahradil v nominácii Nemecka Can

Pavlovič sa domáceho šampionátu nezúčastní.
Pavlovič sa domáceho šampionátu nezúčastní. Profimedia
Nemec Aleksandar Pavlovič (20) vynechá majstrovstvá Európy pre zápal mandlí. Namiesto stredopoliara Bayernu Mníchov povolal tréner Nagelsmann z Borussie Dortmund Emreho Cana (30). V stredu informoval Nemecký futbalový zväz.

Nemecko - Škótsko (21:00)

Pavlovič, ktorý za Nemecko odohral zatiaľ len jeden zápas, má už dlhší čas problémy s mandľami a po víkendovom voľne sa k národnému tímu nepripojil. "Je to pre neho obrovská smola. Bol veľmi rád, že tu môže byť. Tešil sa, keď si zahrá," povedal Nagelsmann.

Ako náhradu tréner nečakane povolal 30-ročného Cana, ktorý sa naposledy objavil v národnom tíme v septembri minulého roka, keď Nemecko ešte viedol Hansi Flick. Celkovo kapitán Dortmundu, s ktorým si nedávno zahral neúspešné finále Ligy majstrov proti Realu Madrid (0:2), odohral za Die Nationalelf 43 zápasov a strelil jeden gól.

Nemecko vstúpi do domáceho šampionátu v piatok otváracím duelom so Škótskom. V skupinovej fáze sa stretne aj s Maďarskom a Švajčiarskom.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal