EURO 2024: Zaslúžili sme si postúpiť. Musíme zlepšiť špinavú robotu, vyhlásil Spalletti

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zaslúžili sme si postúpiť. Musíme zlepšiť špinavú robotu, vyhlásil Spalletti

Spallettiho káder čaká osemfinále.
Spallettiho káder čaká osemfinále.Reuters
Tréner Luciano Spalletti (65) veril až do konca, že talianski futbalisti v zápase s Chorvátmi vyrovnajú a postúpia do osemfinále ME v Nemecku. Obhajcom zlata nakoniec vytúžený gól zaistil v ôsmej minúte nadstavenia striedajúci Mattia Zaccagni (29). Kouč mužstva Azzurri na tlačovej konferencii povedal, že postup zo skupiny v konkurencii Španielska a Chorvátska bol ťažký, ale zaslúžený.

Spalletti, ktorý prevzal reprezentáciu v lete 2023, uviedol: "Verili sme až do poslednej sekundy, takto to vo futbale teraz chodí. Postup sme si proti Chorvátsku zaslúžili, pokiaľ ide o vytvorené šance. V určitých pasážach sme hrali trochu jemne a nie najlepšie."

Taliani skončili v skupine druhí o dva body pred Chorvátmi a o tri pred Albáncami. "Béčko" suverénne ovládol výber kouča Luisa de la Fuenteho. "Bolo ťažké zo skupiny postúpiť. Španielsko je vynikajúce, Chorvátsko výborné. V prvej polovici sme proti Chorvátom až veľmi znížili našu latku, ale bolo to preto, že sme cítili tlak z dôležitosti stretnutia. Inak nie je možné hrať tak slabo. Zatiaľ sa hráči na Eure zlepšujú," uviedol lodivod obhajcov titulu.

Tím z Apeninského polostrova vyzve v sobotňajšom osemfinále v Berlíne Švajčiarov. "Vždy, keď je to výzva, alebo je to vyrovnané, nevyhráme. Záleží na skúsenosti, fyzickej kvalite a ochote urobiť špinavú robotu. V tom sa musíme zlepšiť," podotkol niekdajší tréner AS Rím, Zenitu Petrohrad, Interu Miláno či Neapolu.

Výsledky súbežne hraných pondelkových zápasov skupiny B zároveň na diaľku pomohli k postupu ďalším trom tímom. Vďaka remíze Chorvátov s Talianmi a výhre Španielov nad Albáncami si osemfinále s predstihom zaistili Anglicko, Holandsko a Francúzsko.

Spalletti bol rád, že si jeho tím dokázal udržať odhodlanie: "Hráči z lavičky boli dôležití. Tí, ktorí hrali posledných 10 minút, boli kľúčoví. Vedeli sme, že nemôžeme inkasovať druhý alebo tretí gól."

Kormidelník vyzval svoj káder, aby odstránil individuálne chyby. "Boli sme bojazliví, musíme urobiť viac. Máme hráčov, ktorí majú kvalitu hrať takéto zápasy na rovnakej úrovni, ale niekedy robíme triviálne chyby," vysvetlil.

Chorvátsko - Taliansko 1:1

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!