Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Divácky rekord a víťazný vstup do play-off, Slovenky zdolali Wales

TASR
Slovenské futbalistky zvládli súboj s Walesom pred diváckym rekordom.
Slovenské futbalistky zvládli súboj s Walesom pred diváckym rekordom.TASR – František Iván
Slovenské futbalové reprezentantky zvíťazili v úvodnom zápase 1. kola play-off o postup na budúcoročné ME nad Walesom 2:1. Domáce hráčky viedli v Poprade po góloch Martiny Šurnovskej (25) a Márii Mikolajovej (25) 2:0, no v závere znížila Ffion Morganová (24). Duel sledovalo 2 013 divákov, čo je najvyššia návšteva na slovenský ženský národný tím.

Slovensko - Wales 2:1

Družstvo Petra Kopúňa dokázalo prekvapiť favorizované Walesanky, ktoré sú v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) o viac ako dvadsať miest vyššie. Šurnovská mala už v prvom polčase tri šance, no presadila sa až v úvode druhého dejstva. Dvojgólové vedenie zariadila presnou ľavačkou z priameho kopu Mikolajová. Morganová znížila a pred odvetou je tak všetko otvorené. Víťaz dvojzápasu si zahrá opäť vo formáte doma - vonku o miestenku na záverečný turnaj s lepším z dvojice Gruzínsko - Írsko.

Slovenky s trénerom Kopúňpm.
Slovenky s trénerom Kopúňpm.TASR – František Iván

Doteraz najviac divákov na zápas Sloveniek prišlo na štadión v Žiline v roku 2013. Súboj kvalifikácie MS 2015 proti favorizovanému Nemecku sledovalo pod Dubňom spolu 1 128 divákov. Rekord spred deviatich rokov tak bol v piatok prekonaný takmer o tisíc fanúšikov.