EURO 2024: Zlepšiť sa musíme my, bráni Foden trénera Southgatea

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlepšiť sa musíme my, bráni Foden trénera Southgatea

Ani Foden zatiaľ na Eure nežiari.
Ani Foden zatiaľ na Eure nežiari.Profimedia
Anglický futbalový reprezentant Phil Foden (24) vyhlásil, že hráči musia prevziať väčšiu časť viny za doterajšie nepresvedčivé výkony na ME v Nemecku. Jeden z topfavoritov šampionátu herne sklamal v základnej skupine a v osemfinále bol na pokraji vyradenia v súboji so Slovenskom (2:1 pp). Vo štvrťfinále sa Anglicko stretne v sobotu so Švajčiarskom.

Foden uviedol, že mu je ľúto trénera Garetha Southgatea, ktorý čelí ostrej kritike zo strany anglických médií i fanúšikov. "Hráči musia prevziať časť viny. Lídri tímu sa musia spojiť a nájsť riešenie, prečo to nefunguje," tvrdí stredopoliar Manchestru City s tým, že tréner má iba obmedzené možnosti nastaviť hráčov do systému, ale na ihrisku už musia úlohy plniť oni. 

"Zlepšiť sa musíme hlavne my. Nebol som najlepší hráč v Premier League, aby som sem prišiel a neukázal to," sebakriticky poznamenal Foden, ktorý dostal v máji cenu pre najlepšieho futbalistu anglickej ligy.

Angličania vyhrali na ME základnú C-skupinu, no výkonmi proti Srbsku (1:0), Dánsku (1:1) a Slovinsku (0:0) zaostali za očakávaniami. V osemfinále proti Slovákom ich pred vyradením zachránil až gól Judea Bellinghama v 95. minúte na 1:1, Harry Kane potom v predĺžení rozhodol o postupe do štvrťfinále.

Výsledky Anglicka.
Výsledky Anglicka.Flashscore

Anglicko - Švajčiarsko (sobota, 18:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!