Zlyhali sme kvôli mne, tvrdil Spalletti. Švajčiari sú hrdí na spôsob zdolania Talianov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zlyhali sme kvôli mne, tvrdil Spalletti. Švajčiari sú hrdí na spôsob zdolania Talianov

Švajčiari smerujú medzi najlepšiu osmičku Eura.
Švajčiari smerujú medzi najlepšiu osmičku Eura.Reuters
Tréner Švajčiarska Murat Yakin (49) uviedol, že si chce vychutnať sobotňajšiu výhru svojho tímu nad Talianskom v osemfinále Eura 2024. Až potom sa kouč Helvétov bude zaujímať o duel Anglicka so Slovenskom, z ktorého vzíde jeho štvrťfinálový súper. Jeho náprotivok Luciano Spalletti (65) vzal vypadnutie z ME na seba.

Švajčiari prevýšili obhajcov titulu skutočne kvalitným výkonom. "Vyhrali sme dôležitý zápas, to je rozhodujúce. Teraz sa opäť dobre pripravíme na ďalšieho súpera," povedal Yakin novinárom.

Na víťazstvo nad Talianskom sa podľa lodivoda stačilo držať zvyčajného systému a mať hráčov na správnych pozíciách. "Zamestnali sme ich a dostali pod tlak. Nejde len o to, že sme vyhrali, ale aj o to, ako sme vyhrali," dodal.

Stredopoliar Ruben Vargas, ktorý v dueli zaknihoval gól i asistenciu a bol vyhlásený za hráča zápasu, povedal, že jeho tím bol agresívny od samého začiatku: "Nedali sme im čas na vydýchnutie."

Doplnil ho spoluhráč Fabian Rieder: "Je to skvelý pocit, pretože sme predviedli naozaj dobrý výkon. Od prvej sekundy sme ukázali, že naozaj chceme vyhrať. Nálada je neuveriteľná, každý je šťastný a teší sa s niekým iným." Bolo to len deviate víťazstvo Švajčiarska nad Talianskom zo 62 pokusov a prvé od roku 1993.

Úradujúci majstri smerujú domov, Taliani prvýkrát po 20 rokoch vypadli už pred bránami štvrťfinálovej fázy ME. "Zodpovednosť je na mne. Zlyhali sme kvôli mne a môjmu výberu tímu, nie je to vina hráčov," uviedol tréner Spalletti.

"Bolí odísť takto, všetkým sa ospravedlňujeme. Švajčiari si to zaslúžili. Trápili sme sa celý zápas, v prvom polčase sme stratili príliš veľa lôpt a nechali sme im priestor. Chýbalo nám všetko, dokonca aj kvalita. Treba to akceptovať, sklamali sme," vravel brankár Donnarumma.

Švajčiari, ktorí sú vo vyraďovacej fáze svojho šiesteho veľkého turnaja po sebe, sa najbližšie stretnú s víťazom nedeľňajšieho súboja medzi Anglickom a Slovenskom.

Švajčiarsko -  Taliansko 2:0

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!