Zopakovať výhru nad Nemcami z ME 1992? Bolo by to úžasné, tvrdí asistent trénera Dánov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zopakovať výhru nad Nemcami z ME 1992? Bolo by to úžasné, tvrdí asistent trénera Dánov

Súdržnosť môže byť veľkou silou Dánska v osemfinále.
Súdržnosť môže byť veľkou silou Dánska v osemfinále.Reuters
Dánsko sa všetkými silami bude snažiť pripomenúť si slávne víťazstvo nad Nemeckom vo finále Eura 1992. Severania nastúpia proti rovnakému súperovi v osemfinále tohtoročného turnaja, ktorý sa koná práve na pôde ich oponenta.

Dánsko na ME 2024 ešte nevyhralo, trikrát remizovalo a pripravilo si tak súboj s hostiteľmi, ktorí majú hráčov vo vynikajúcej forme. V spomínanom roku 1992 v Göteborgu sa však šance Dánov odhadovali podobne, následne však šokovali vtedajších majstrov sveta z Nemecka víťazstvom 2:0 a získali svoj prvý veľký titul. Zverenci Kaspera Hjulmanda chcú v sobotu dosiahnuť ďalšie takéto prekvapenie.

"Je to silný tím, ktorému budeme čeliť, tak trochu duel veľkej krajiny proti malej. Ale ideme do boja a dúfam, že sa nám podarí to isté, čo v roku 1992,"  povedal asistent hlavného kouča Christian Poulsen novinárom vo Freudenstadte.

"Pamätám si ten rok. Bol som dieťa, mal som 12 rokov, je to jeden z najväčších momentov dánskeho futbalu. Myslím si, že to bola pekná spomienka. Takže ak by sme to mohli zopakovať, bolo by to úžasné," dodal.

Dánsko sa na poslednom Eure dostalo až do semifinále, v ktorom prehralo s Anglickom po predĺžení. Tentoraz však pôsobilo trochu zakríknuto, keď počas troch zápasov v skupine skórovalo len dvakrát. Povzbudilo ho Švajčiarsko, ktoré v záverečnom dueli skupiny takmer zvládlo bitku s Nemcami za tri body, káder Juliana Nagelsmanna vyrovnal až v nadstavenom čase a zachránil remízu.

"Sme veľmi dobrý tím, kvalitne bránime a máme dobrých útočníkov, ktorí môžu Nemcom ublížiť, tým som si istý. Už sme proti sebe hrali a bol to vyrovnaný zápas. Samozrejme, videli sme aj to, ako to robilo Švajčiarsko, považujeme sa za podobný tím," povedal útočník Yussuf Poulsen. Pri poslednom stretnutí Dánov s Nemcami v júni 2021 sa zrodila remíza 1:1.

Nemecko - Dánsko (sobota, 21:00)

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal!