Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Zraneného Sadílka nahradí Ševčík. Česi sú opäť kompletní, odlietajú vo štvrtok

Petr Ševčík nahradí Michala Sadílka.
Petr Ševčík nahradí Michala Sadílka.Profimedia
Stredopoliar Petr Ševčík (30) bol zaradený do nominácie českej futbalovej reprezentácie na blížiace sa majstrovstvá Európy v Nemecku. Tréner Ivan Hašek (60) povolal futbalistu pražskej Slavie na voľné miesto po Michalovi Sadílkovi, ktorý sa zranil v sobotu na záver sústredenia v Rakúsku. Národný tím o tom informoval na internetovej stránke FAČR.

Sadílek v sobotu počas individuálneho voľna na sústredení v Schladmingu išiel na trojkolke, počas jazdy spadol a utrpel tržnú ranu v oblasti kolena. Vedenie reprezentácie najprv informovalo, že sa zranil na bicykli, neskôr však v reakcii na články v médiách pripustilo, že pôvodná verzia nesedí.

Tréner Ivan Hašek poprel, že by Sadílek porušil tímové pravidlá a uviedol, že mal aktivitu povolenú. Šéf lavičky dodal, že v Schladmingu jazdili na trojkolkách aj 10-ročné deti.

Samotný hráč svoje konanie veľmi ľutuje. "Urobil som chybu, ktorú už neodvolám. Oslabil som tím a pripravil sa o veľký turnaj. Potrestal som sám seba. Ďakujem všetkým, ktorí mi pomáhajú, najmä mojej rodine a blízkym," napísal Sadilek vo svojom prvom vyhlásení po zranení na Instagrame.

Ševčík bol medzi náhradníkmi, Hašek si ho vybral z viacerých možností, ktoré mal na post defenzívne ladeného stredopoliara. Hráč s 15 štartmi za reprezentačné "áčko" sa k tímu pripojí vo štvrtok ráno pred odletom do dejiska turnaja. Český tím odcestuje do Nemecka v kompletnom zložení 26 hráčov.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal