Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Česká vláda súhlasila s vízami, v EKL môžu proti Plzni nastúpiť aj Rusi a Bielorusi

Ivan Konovalov je ruský brankár na súpiske Tobolu.
Ivan Konovalov je ruský brankár na súpiske Tobolu.Profimedia
Vláda Českej republiky súhlasila s udelením víz pre futbalistov Tobolu Kostanaj, takže kazašský klub bude môcť vo štvrtok nastúpiť v Plzni v rámci play-off Európskej konferenčnej ligy s hráčmi z Ruska a Bieloruska. Hovorca vlády Václav Smolka vo vyhlásení pre médiá uviedol, že hráči reprezentujú klub a Kazachstan, nie Ruskú federáciu alebo Bielorusko.

Vláda tiež vzala do úvahy skutočnosť, že Tobol už s hráčmi z Ruska i Bieloruska odohral súťažné zápasy aj v iných európskych krajinách. Kazašský klub najprv vyradil fínsky tím Honka, následne aj švajčiarsky Bazilej a Derry City zo Severného Írska.

"Ak by vláda rozhodla o neudelení víz, došlo by zo strany k disciplinárnemu konaniu a možným sankciám pre FC Viktoria Plzeň, čo by malo za následok nielen finančné straty, ale predovšetkým poškodenie prestíže českého futbalu," povedal Smolka.

Tobol má v kádri ruského brankára Ivana Konovalova, obrancu Alberta Gabarajeva, stredopoliara Ivana Kirejenka a bieloruského obrancu Pavla Zabelina. V utorok 29. augusta tamojší káder odletel na odvetu play-off o skupinovú fázu súťaže bez spomínaných futbalistov.

Spolumajiteľ klubu Alimžan Kaldijarov nevylúčil možnosť, že ak všetci hráči nebudú môcť vo štvrtok nastúpiť, zápas sa neodohrá. V prvom dueli sa v Kazachstane zrodila tesná výhra českého tímu.

Termín odvety EKL Plzeň - Tobol
Termín odvety EKL Plzeň - TobolFlashscore