Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Erik Jirka si odvetu EKL nezahrá. Futbalisti Plzne predčasne odcestovali na Maltu

Futbalisti Plzne na letisku v Prahe.
Futbalisti Plzne na letisku v Prahe.twitter.com/fcviktorkaplzen
Plzenský tím aj na svoj druhý pohárový zápas vonku odcestoval dva dni pred výkopom. Nechce podceniť štvrtkovú odvetu 3. predkola EKL na ihrisku maltskej Gziry, v ktorej bude hájiť náskok 4:0 z úvodného domáceho duelu. Trénerovi Viktorie Miroslavovi Koubkovi (71) bude v Ta' Qali chýbať osem hráčov A-tímu.

Okrem zranených obrancov Milana Havla, Luďka Pernicu, Filipa Čiháka a univerzála Jana Sýkoru zostali doma pre zdravotné problémy aj ofenzívni hráči Tomáš Chorý, Matěj Vydra, Radim Řezník a slovenský reprezentant Erik Jirka. Ani jeden z nich nehral v poslednom ligovom zápase v Českých Budějoviciach.

"Zostalo nám 16 kvalitných hráčov, takže všetci idú. Tí, ktorí mali nejaké zranenia, ostávajú doma, aby si doliečili zranenia a mohli hrať v nedeľu proti Olomoucu. Káder je teda rovnaký a rozhodneme sa pre zostavu, ktorú budeme považovať za najlepšiu," povedal novinárom pred večerným odletom asistent trénera Jan Trousil.

Gzira - Plzeň (štvrtok, 19:00)

Mužstvo zo západu Česka vyrazilo na pohárovú odvetu s dvojdňovým predstihom, podobne ako pred dvoma týždňami. Vtedy v 2. predkole Konferenčnej ligy v kosovskej Prištine zdolalo Dritu 2:1 a postúpilo po úvodnej remíze 0:0. Teraz je v oveľa pohodlnejšej pozícii. 

"Pred prvým zápasom s Gzirou sme si povedali, že do odvety chceme určite lepšiu východiskovú pozíciu. Minule to naozaj nebolo príjemné," priznal stredopoliar Pavel Bucha.

Plzeň síce prvé tri súťažné zápasy v tejto sezóne pod vedením nového trénera Koubka nevyhrala, v Prištine však naštartovala víťaznú sériu, ktorá momentálne trvá už štyri duely. V nedeľu vyhrala 5:2 vďaka hetriku Pavla Šulca.

Aktuálna forma oboch klubov
Aktuálna forma oboch klubovFlashscore

"Hneď po Budějoviciach sme prepli na tento zápas a máme ho v hlavách. Určite si dookola opakujeme, aby sme ho nepodcenili. Najlepšie je hneď na začiatku opäť skórovať. Dúfam, že budeme znovu gólovo aktívni," povedal Bucha, ktorý skóroval v posledných troch súťažných zápasoch.

"O nejakom podcenení nemôže byť ani reč. Na našu sériu štyroch víťazstiev chceme nadviazať ďalším. Samozrejme, rešpektujeme silu súpera, ale ideme sa tam prezentovať ako minulý týždeň vo štvrtok - nátlakovou, ofenzívnou hrou. Chceme vyhrať," vravel Trousil.

Štvrtkový zápas na Národnom štadióne Malty v Ta' Qali s kapacitou necelých 17 000 divákov sa začne o 19:00. V prípade úspechu sa Viktoria v záverečnom play-off o skupinu EKL stretne s víťazom súboja medzi kazašským Tobolom Kostanaj a severoírskym Derry City. Tobol v úvodnom zápase vyhral doma 1:0.