Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Favoritom je Lille. S ostatnými si to musíme rozdať, hovorí Weiss

Tréner Vladimír Weiss má pred sebou so svojimi hráčmi ďalšiu výzvu v podobe európskej jesen.
Tréner Vladimír Weiss má pred sebou so svojimi hráčmi ďalšiu výzvu v podobe európskej jesen.TASR
Tretíkrát v histórii má pred sebou bratislavský Slovan skupinovú fázu Európskej konferenčnej ligy. V minulom ročníku sa "belasí" predstavili v osemfinále, kde stroskotali na švajčiarskom Bazileji. Pred nadchádzajúcou jeseňou si majster Niké ligy dáva podobný cieľ.

V piatok popoludní sa dozvedel po žrebe v Monaku mená súperov. V skupine A si sily zmeria s účastníkom Ligue 1 Lille, ktorý má v kádri slovenského brankára Adama Jakubecha. Hráči Slovana vycestujú aj na Faerské ostrovy za Klaksvíkom či do Slovinska, kde vyzvú Ľubľanu

"Je to žreb, ktorý sa nedá ovplyvniť. Favoritom bude Lille, klub zo špičkovej francúzskej ligy a ťažký súper. S ostatnými si to musíme rozdať. Verím, že budeme konkurencieschopní a budeme sa biť o postup, no rovnako rozmýšľajú aj ostatné tímy. Na papieri to možno vyzerá ľahko, avšak Klaksvík vyradil Ferencváros, s Ľubľanou zase máme skúsenosť z prípravy," uviedol hlavný lodivod Slovana Vladimír Weiss pre TASR. Slovinského protivník "belasí" zdolali v priebehu letnej prípravy, keď sa s ním stretli v júni v Rakúsku. Po góloch Abubakariho a Zmrhala uspeli výsledkom 2:1. 

Žreb Európskej konferenčnej ligy

"Je to dobrá skupina, tešíme sa na ňu. Verím, že štadión bude znovu zaplnený a ľudia nás podporia tak ako doteraz, aj keď, samozrejme, so včerajším sklamaním... Ale to je život, futbal, uvidíme, čo nám skupina prinesie. Musíme sa dať dokopy, už na nedeľu, čaká nás ťažký duel s Podbrezovou," nadviazal 58-ročný lodivod.

V najvyššej slovenskej súťaži sa obhajca majstrovskej trofeje presadí po dvoch týždňoch. Najprv mal odložené kolo pre koronavírus v Michalovciach a po nich nehrali ani s Ružomberkom, keďže už skôr si duel presunul na september. O niekoľko dní tak vstúpi do futbalového kolotoča, keď zápasy bude hrať opäť každé tri dni. 

"Pôjdeme od zápasu k zápasu, bude to nahustené. Tretí rok po sebe hráme Európsku konferenčnú ligu, myslím si, že pre mužstvo i klub je to dobrá súťaž. Uvidíme, na čo v nej máme," uzavrel Vladimír Weiss.

Prvé kolo skupinovej fázy EKL je na programe 21. septembra, záverečné šieste 14. decembra. Do osemfinále postúpia priamo víťazi ôsmich skupín, tímy z druhých miest odohrajú baráž o osemfinále proti tretím tímom zo skupín Európskej ligy. Finále EKL sa uskutoční v stredu 29. mája na Štadióne Agia Sophia v Aténach. Titul v minulom ročníku získal West Ham United, ktorý v tejto sezóne účinkuje v skupinovej fáze EL.