Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Finále EKL berie ako každý iný zápas. Boli sme favoritmi i outsidermi, vraví Mendilibar

Mendilibar sleduje zverencov počas tréningu.
Mendilibar sleduje zverencov počas tréningu.Reuters
Olympiakos je 90 minút pred zápisom do histórie, ale k finále Európskej konferenčnej ligy s Fiorentinou bude pristupovať rovnako ako k predchádzajúcim súbojom, povedal v utorok manažér José Luis Mendilibar (63).

Mendilibarov tím sa môže zapísať do histórie tým, že sa stane prvým gréckym klubom, ktorý získa európsku trofej, ale to neznamená, že manažér zmení spôsob myslenia.

"Musíme zostať pokojní, uvoľnení a robiť to, čo nás dostalo do finále. Čokoľvek meniť by bola chyba. Musíme k tomuto zápasu pristupovať ako ku každému inému, pretože práve tak sa nám podarilo dostať do finále," uviedol Mendilibar na tlačovej konferencii pred stredajším duelom v Aténach.

Jedno z týchto stretnutí na ceste do finále vyčnieva nad všetkými ostatnými. V prvom osemfinálovom zápase Olympiakos prehral doma s Maccabi Tel Aviv 1:4 a zdalo sa, že jeho európske dobrodružstvo sa skončí.

V odvete, ktorá sa hrala v Srbsku, však Gréci otočili skóre a vyhrali 6:1 po predĺžení, čo je znakom toho, že tento tím sa nikdy nevzdáva.

"Určite to všetkým ukázalo, čoho sme schopní. Najskôr sme zaostávali a potom sme urobili všetko pre to, aby sme osemfinále otočili, čo sa nám podarilo v druhom zápase. Vtedy sme si uvedomili, čoho sme schopní."

Mendilibar, ktorý v minulej sezóne priviedol Sevillu k víťazstvu v Európskej lige, prevzal Olympiakos vo februári, pričom jeho nový zamestnávateľ vypadol z Európskej ligy v skupinovej fáze. Od tej doby viedol osem duelov v EKL. Bola to dlhá cesta, ktorá Olympiakos priviedla do rodných Atén na rozhodujúce stretnutie sezóny.

"Na tejto ceste sme prešli celú Európu a hrali sme proti mnohým súperom. Raz sme boli favoritmi a potom zase outsidermi. Je tu toľko rôznych momentov a myslím, že by sme to mohli nazvať maratónom. Teraz sme sa však dostali na koniec," povedal Mendilibar.

Olympiakos - Fiorentina (streda, 21:00)