Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návrat do Európy bez domova. UEFA nevyhovela, Bohemians bude na štadióne Sparty

Bohemians sa do Európy vráti po 36 rokoch.
Bohemians sa do Európy vráti po 36 rokoch.@bohemians1905
Po dlhých 36 rokoch "klokani" doskákali späť do pohárovej Európy. Pri ich návrate však bude chýbať jedna podstatná výhoda - Ďolíček. Domáci štadión vršovického klubu totiž UEFA neuznala za spôsobilý, a tak sa zverenci trénera Jaroslava Veselého (45) stretnú v odvete 2. predkola EKL s Bodo/Glimt na Letnej.

Bolo to avizované vopred - Ďolíček s najväčšou pravdepodobnosťou nesplní pohárové kritériá požadované UEFA, takže augustový duel sa odohrá na pôde Sparty. Práve s mestským oponentom sa klub Bohemians vopred dohodol.

Prvá kapitola dvojzápasu s Bodo/Glimt, ktoré stredajší žreb prisúdil štvrtému tímu uplynulej sezóny najvyššej českej ligy, sa bude hrať 27. júla v Nórsku. Odveta je naplánovaná o týždeň neskôr, 3. augusta ju bude hostiť epet ARENA.

Bohemians na svojej internetovej stránke informovali, že po návšteve UEFA dostali od komisára oficiálnu správu, ktorá potvrdila nespôsobilosť Ďolíčka hostiť stretnutie EKL. Účasť v hlavnej fáze tretej najvyššej európskej klubovej súťaže zabezpečí obom tímom jedine postup cez troch súperov.