Nezaslúžili sme si prehrať. Je to pre mňa obrovské sklamanie, povedal tréner Italiano

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nezaslúžili sme si prehrať. Je to pre mňa obrovské sklamanie, povedal tréner Italiano

Tréner Italiano veľmi ťažko znášal ďalšiu finálovú prehru.
Tréner Italiano veľmi ťažko znášal ďalšiu finálovú prehru.Profimedia
Fiorentina prehrala vo finále Európskej konferenčnej ligy s Olympiakosom Pireus 0:1 po predĺžení a predĺžila si čakanie na cennú trofej. Sklamanie je pre toskánsky tím o to väčšie, že finále tretej najprestížnejšej európskej súťaže nezvládol druhýkrát po sebe. Podľa trénera Vincenza Italiana (46) si jeho celok prehru nezaslúžil.

Olympiakos - Fiorentina 1:0 pp

"Bolí ma, keď vidím chlapcov plakať," prezradil Italiano po zápase pre Sky Sport Italia. "Prehra bolí. Dva roky po sebe sme sa dostali do finále, ale, samozrejme, musíte to pretaviť do zisku trofeje, čo sa nám nepodarilo. Keď vidíte, ako súper dvíha trofej, cítite sa zničený," priznal rodák z Karlsruhe.

Podľa Italiana bol gól Olympiakosu nezaslúžený, čo prehru ešte zhoršilo. "Nezaslúžili sme si prehrať. Je to pre mňa obrovské sklamanie. Je to už tretie finále, ktoré sme hrali. Tentoraz sme ho odohrali dobre, ale zdá sa, že stále nemáme dostatočnú vyspelosť a chytrosť na to, aby sme takéto finále vyhrali," smútil šéf lavičky, ktorého mužstvo pred rokom neuspelo vo finále Coppa Italia proti Interu (1:2) a v minulej sezóne podľahlo na záver Európskej konferenčnej ligy West Hamu (1:2).

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Opta by Stats Perform

Je to piatykrát, čo Fiorentina prehrala vo finále súťaže UEFA, predtým uspela len v Pohári víťazov pohárov v roku 1961. Štvrťfinálový premožiteľ českej Plzne čaká na trofej od sezóny 2000/01, v ktorej ovládol Taliansky pohár. 

Italianovi sa o mesiac končí zmluva a nie je jasné, či bude na lavičke fialiek pokračovať. "Momentálne sa cítim zatrpknutý, sklamaný a zlomený, pretože som naozaj veril v iný koniec," odpovedal na otázku o svojej budúcnosti. "Do konca sezóny nás čaká ešte jeden zápas v nedeľu proti Atalante, potom sa porozprávam s prezidentom," dodal.