Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Obrovský výdych a veľké víťazstvo, hodnotil Gašparík

Tréner Gašparík s prezidentom klubu Machom.
Tréner Gašparík s prezidentom klubu Machom.TASR
Trnavský Spartak má za sebou mimoriadny večer. Pod vedením trénera Gašparíka (41) zvládol odvetu s Dniprom po predĺžení a vďaka víťazstvu 2:1 si zahrá skupinu Európskej konferenčnej ligy. Hlavný lodivod hodnotil prvé emócie a pocity krátko po záverečnom hvizde v mixzóne.

Pocity

"Obrovský výdych, obrovská dráma. Tieto predĺženia máme "na tuty". Už to poznáme. Veľké víťazstvo. Obrovský úspech. Keď to porovnám s dvomi pohármi, čo je taktiež veľký úspech, tak toto je ešte nad tým. Sme v Európe. Zviditeľní to celý klub a pomôže mu to. Najväčšie víťazstvo."

Zápas 

"Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. Vypracovali sme si šance, boli sme aktívni. Žrď, veľká šanca Mikoviča. Niečo sme nedotiahli. Dnipro nemalo okrem jednej strely nič. Po zmene strán sme na to chceli nadviazať, ale ukázali kvalitu. Držali loptu, dokázali nás zatlačiť. Vyústením toho bol vlastný gól. Následne sa hra vyrovnala. Dostali sme sa naspäť do zápasu. Pracuje tam hlava. Prišla červená karta, preklopilo sa to na našu stranu. Išli sme do druhého predĺženia a hráčov som sa opýtal, či to ideme dotiahnuť na penatly, alebo uhrať víťazstvo. Všetci sa zhodli, že to rozbalíme a strelíme gól. Dali sme dole Kóšu, poslali ďalšieho útočníka a vyplatilo sa."

Štatistika zápasu
Štatistika zápasuFlashscore

Domáci žolík Bukata

"V podstate sme zvažovali, či nepôjde od začiatku. Má zranenie, nie je stopercentne fit. Vyzeralo to tak, že nenastúpi vôbec. Nakoniec si dal tabletky a bol odmenený. Je to strelec finálových zápasov. Má to v sebe. Musí byť šťastný aj on. Mal tu celú rodinu, kamarátov, takže pekný večer aj preňho."

Trnavské prostredie

"Mal som pred zápasom pravdu. Slováci držíme spolu (úsmev). Tá energia... Bolo ju cítiť. Keď sme sa dostali pod tlak, súper vyrovnal. Vtedy sa potrebujete oprieť o niečo takéto. Myslím, že to chalani cítili. Bol to krásny koniec."

Posilnenie kádra

"Bavili sme sa už skôr, že nejaké tri-štyri pozície by sme mali doplniť, aby sme stíhali v lige. Začína sa hrať Slovnaft Cup."

Tréner Gašparík so svojím realizačným tímom
Tréner Gašparík so svojím realizačným tímomTASR

Osobný úspech

"Asi najväčšie víťazstvo. Sme tu všetko chalani, ktorí sme vyšli z dorastu. Či už ja, alebo asistenti Prisztač, Hodulík a Kukučka... Nedávno sme boli v mládeži a teraz po dvoch finále Slovenského pohára sme Trnavu dotiahli do Európy. Sme trošku šťastlivci."