Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Psychicky ťažký zápas, klobúk dole za bojovnosť. Išli sme na dno síl, hodnotil Weiss

Radosť hráčov Slovana po víťaznom góle Čavriča.
Radosť hráčov Slovana po víťaznom góle Čavriča.TASR
"Belasí" majú za sebou ideálny vstup do tohtoročnej edície Európskej konferenčnej ligy. Na Tehelnom poli v dramatickom súboji otočili z 0:1 na konečných 2:1 s Klaksvíkom a pripísali si tri body. Stretnutie hodnotil pre RTVS šport hlavný tréner Vladimír Weiss (58).

Víťazstvo 2:1

"Chceli sme tri body, tie máme. Z tohto hľadiska prevláda spokojnosť. Bojovali sme na dno síl. Dostaneme gól z toho, čo ešte ráno trénujeme, po štandardke. To je futbal. Fantasticky to kopol. Prakticky s tým máme problém - v hlavičkovaní a pri centroch. Mužstvo otočilo nepriaznivý vývoj. Klobúk dole za bojovnosť. Mohli sme to uzavrieť, ale na konci skoro aj inkasovali. Musíme ďalej pracovať. Psychicky to bol ťažký zápas, hlavne ho zvrátiť po tej kritike a prehre. Je pred nami teraz náročná liga, hráme so Žilinou. Som rád, že sa ukázalo, čo znamená Vlado (Weiss) pre mužstvo. Tigran priniesol zmenu. Takto to má byť. Sú to kreatívni hráči, majú dať hre myšlienku. Čavro je pre nás Čavro. Som spokojný, unavený, ale ok."

Štatistika víťazstva
Štatistika víťazstvaFlashscore

Weiss odohral po zranení celý zápas

"Sám som prekvapený, že išiel takto do dna. Už som sa bál, aby sa mu neobnovilo zranenie. Šesť týždňov nehral. Trénoval počas rekonvalescencie, no s loptou poriadne nbol. Potreboval som ho. Mužstvo je s ním psychicky odolnejšie. Na začiatku pokazil, ale hovoril som mu, aby bol pokojný, že príde tá chvíľa. Cez polčas som tiež bol pokojný. Vedel som, že si vypracujeme šancu. Dostali sme gól a o to ťažšie to pre nás bolo. Slabého súpera už niet. U nich to bude v decembri náročné. Majú štandardky, ale o tom je moderný futbal. Na čo máte, to hráte."

Čavrič sa nakopol gólom

"Je to dôležité. Mal zdravotné problémy. Hral po zranení, keď si doliečil natiahnutý sval. Kým sa dostanete do rytmu, nie je to ľahké, ako aj Vlado. Od niektorých ale čakám viac. To si vyriešim zajtra, resp. pozajtra. Bojovali sme všetci, nebol tam slabý výkon, no chce to väčšiu kvalitu a hlavne kreativitu. Keď to bolo roztrhané, musíme dať tretí gól."

Hodnotenie oboch základných zostáv
Hodnotenie oboch základných zostávFlashscore

Potlesk tribún

"Som rád. Nepočul som to. Vždy po konci idem podať ruku súperovi a do kabíny si prezliecť suché tričko. Teším sa za hráčov i celý klub. Je to dôležité víťazstvo. Vlani sme neodštartovali dobre, teraz sme získali tri body so súperom, s ktorým sme museli, keď chceme na niečo pomýšľať. Čaká nás Lille či Ľubľana, ale predtým Žilina."