Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sepsi postúpilo aj vďaka Slovákom, ďalej i Slavia. Hrošovský končí, gól Kadáka nestačil

Aktualizované
Sepsi sa môže tešiť na boj o skupinu Konferenčnej ligy.
Sepsi sa môže tešiť na boj o skupinu Konferenčnej ligy.Profimedia
Futbalisti Viktorie Plzeň vyhrali odvetu 3. predkola Konferenčnej ligy na pôde maltskej Gziry a postúpili. Ďalej ide aj rumunský tím OSK Sepsi v zostave s dvomi slovenskými futbalistami. Z 3. predkola Európskej ligy sa posunuli do play-off hráči Slavie Praha.

3. predkolo Európskej ligy

SK Dnipro - SK Slavia Praha 1:1

/prvý zápas 0:3, postupuje Slavia/

Slavia si do košickej odvety proti ukrajinskému tímu viezla dostatočný trojgólový náskok. Síce inkasovala od Rubčinskeho na konci prvého polčasu, ale krátko po zmene strán vyrovnal Jurečka. Slovenský krídelník Schranz nastúpil v základnej zostave a odohral 70 minút. Hromada nastúpil na záverečné minúty. Tomič bol iba na lavičke náhradníkov. 

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Genk - Olympiakos 1:1

/prvý zápas 0:1, postupuje Olympiakos/

Genku sa podarilo zmazať jednogólovú stratu po polhodine hry, pretože Paintsil premenil pokutový kop, ale rovnaký hráč videl po zmene strán červenú kartu. Snaha Olympiakosu priniesla gól Alexandropoulosas počas nadstaveného času.

Ten ešte odobroval VAR, no schválil ho. Na remíze a postupe gréckemu celku nič nezmenila ani následná červená karta Rodineia. Patrik Hrošovský nastúpil v základnej zostave domácich a striedal až v nadstavenom čase druhého dejstva.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

3. predkolo Európskej konferenčnej ligy

FK Aktobe - OSK Sepsi 0:1

/prvý zápas 1:1, postupuje Sepsi/

Slovenskí futbalisti Branislav Niňaj a Pavol Šafranko znova nastúpili v základnej zostave rumunského tímu Sepsi a mohli oslavovať postup do play-off. Po domácej remíze ich tím uspel v Kazachstane najtesnejším rozdielom. Rozhodol Paun. OSK v skupinovej fáze európskej súťaže ešte nikdy nehralo.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Gzira - Viktoria Plzeň 0:2

/prvý zápas 0:4, postupuje Plzeň/

Slovenský krídelník Erik Jirka, ktorý sa zranil v úvodnom stretnutí 3. predkola EKL nebol k dispozícii ani tentoraz. Brankár Marián Tvrdoň sedel iba na lavičke náhradníkov. Plzeň si na Maltu viezla vysoký náskok, a tak mohla pomiešať zostavu. Traoré a Vlkanova zariadili ďalšie víťazstvo.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Luzern - Hibernian 2:2

/prvý zápas 1:3, postupuje Hibernian/

Švajčiarsky Luzern potreboval zmazať dvojgólovú stratu, lenže už na úvod inkasoval. Slovenský záložník Jakub Kadák síce vyrovnal, lenže ani jeho gól nepomohol k postupu, pretože na Ademiho zásah po zmene strán odpovedal Boyle, čím stanovil konečný výsledok. Bývalý futbalista Trenčína odohral 66 minút.

Debrecín - Rapid Viedeň 0:5

/prvý zápas 0:0, postupuje Rapid/

Po bezgólovej remíze z úvodného stretnutia nenechali hráči Rapidu nič na náhodu a piatimi gólmi rozhodli o svojom postupe. Slováci nenastúpili ani na jednej strane, pretože na lavičkách sedeli domáci Alexander Mojžiš a aj hosťujúci Martin Koscelnik.

Zaujímavosti z ďalších zápasov:

Gent ako premožiteľ Žiliny síce na pôde Pogoňu prehral 1:2, ale doma si spravil náskok 5:0, takže bez problémov postupuje. Zaujímavý zápas sa hral vo Viedni. Austria síce mala náskok 2:1, ale doma prehrala 2:4, pričom sa trochu chytila až za stavu 0:3, a tak ide ďalej Legia Varšava. V EKL končí gruzínska Dila Gori, ktorá nestačila na cyperský APOEL.