Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan sa z Faerských ostrovov vracia s tromi bodmi a postupom zo skupiny

Aktualizované
Dvojgólový hrdina Juraj Kucka.
Dvojgólový hrdina Juraj Kucka.Profimedia
Zverenci Vladimíra Weissa (59) sa z Faerských ostrovov vracajú nielen s tromi bodmi, ale najmä potvrdenou miestenkou v jarnej časti vyraďovacej fáze Európskej konferenčnej lige. V 5. hracom dni o tom rozhodol dvojgólový Juraj Kucka (36). "Belasí" pretrhli Klaksvíku deväťzápasovú šnúru domácich európskych duelov bez prehry.

Klaksvík - Slovan Bratislava 1:2

Slovan pricestoval na Faerské ostrovy bez viacerých hráčov. Vykartovaný bol ľavý obranca Lucas Lovat. Jeho miesto zaplátal Jaromír Zmrhal. Menšie problémy trápili po reprezentačnej prestávke stále Nina Marcelliho. Dlhodobo laboruje Vladimír Weiss ml. Najnovšie sa k nemu pridal stopér Richard Križan, ktorý má problém s kolenom. 

Základné zostavy oboch tímov.
Základné zostavy oboch tímov.Flashscore

Úvodná pätnásťminútovka veľa vzruchu na jednej či druhej strane nepriniesla. Aktívnejší boli domáci futbalisti, ktorí pôsobili živším dojmom. Držali loptu na svojich kopačkách a snažili sa tlačiť do zakončenia. Jedno a hneď gólové im vyšlo v 16. minúte. Dlhý pas Forrena z vlastnej polovice nezachytil Bajrič, loptu si spracoval Mikkelsen, obišiel Borjana a do opustenej brány otvoril skóre duelu - 1:0. 

Našťastie po pomalom úvode sa postupom minút zverenci Vladimíra Weissa preberali k životu, čo potvrdili V 25. minúte. Savvidis hľadal Barseghjana, ktorý sprava loptu pustil Strelcovi. So šťastím lopta z jeho kopačky prepadla za defenzívu Klaksvíku, kam si nabehol Kucka a svojou povestnou bombou z hranice šestnástky krížne k pravej žrdi vyrovnal - 1:1.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

Pre "belasých" išlo o dôležitý a potrebný impulz, pretože po vyrovnávajúcom zásahu sa hra neodvíjala tak často pred bránou Borjana. Práve naopak, zamestnaná bola domáca defenzíva. Brankárovi Johanssonovi výrazne pomáhal najmä Forren, ktorý zblokoval dve či tri gólové strely. Do kabín odchádzali obaja za nerozhodného stavu.

Ani jeden z trénerov zmenu do druhého dejstva neurobil. Opäť začali aktívnejšie futbalisti z Klaksvíku. Zopakoval sa prakticky začiatok prvého polčasu. Tentoraz aj s gólovou príležitosťou. V 51. minúte poslal sprava Danielsen medzi stopérov ideálny center, kde si zbehol Klettskard a z prvej mieril do zeme a k pravej žrdi. V poslednej chvíli vytiahol Borjan výborný zákrok a podržal svojich spoluhráčov.

Flashscore známky oboch základných zostáv.
Flashscore známky oboch základných zostáv.Flashscore

Nebola to posledná akcia Klaksvíku. Hráči Hosetha dostali Slovan pod tlak. Obliehali pokutové územie a vypracovávali si čoraz viac nebezpečných náznakov. Ani z jedného gól dať nedokázali. Prišiel tak trest na opačnej strane. Po ľavej strane ušiel Čavrič, pod sebou našiel v šestnástkovom polkruhu Kucku, ktorý ranou po zemi prekonal po druhý raz v stretnutí brankára Johanssona - 1:2.

Súboj na Faerských ostrovoch sa prakticky iba dohrával. Bez vážnejších príležitostí na jednej či druhej strane. Bojovalo sa v strede poľa. Až v nadstavenom čase sa musel mať na pozore Borjan a vynikajúcim zákrokom nedovolil vyrovnať Gussiasovi. Slovan tak potvrdil tromi bodmi postup zo skupiny EKL do jarnej vyraďovacej časti.